Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

OTHELLO- un spectacol câștigător. Liviu Cheloiu cel mai bun actor la FEST IN Bulevard

cel-mai-bun-actor-liviu-cheloiu-oficial-media

“Mai întâi a existat Othello. Dacă în teatru nu-l ai pe Hamlet, nu are rost să montezi Hamlet. Pornirea a fost de acolo.” ne mărturisește regizorul armean într-un amplu interviu. Așadar alegerea lui Suren Shahverdyan s-a dovedit una câștigătoare. Actorul Liviu Cheloiu a fost distins cu premiul pentru cel mai bun actor și este cu atât mai importantă această recunoaștere, cu cât s-a aflat în competiție cu actori din peste 30 de teatre din țară și din lume.

Teatrul Tony Bulandra a celebrat astăzi într-o conferință de presă, premiul pe care Liviu Cheloiu l-a câștigat la FEST IN pe Bulevard la categoria cel mai bun actor pentru rolul Othello, din spectacolul OTHELLO după William Shakespeare, o producţie a Teatrului Tony Bulandra din Târgoviște.

” Fest IN pe Bulevard s-a aflat la a IV-a ediție. Mi se pare un festival din ce în ce mai amplu, cu o prezență internațională și națională foarte importantă. Am fost invitați să participăm la secțiunea ”Crize în familie” care este o secțiune competitivă. În Târgoviște nici nu anunțasem Premiera spectacolului Othello și a fost cumpărat de către cercul de profesori de engleză din județ. De asemenea am fost invitați imediat după Festivalul Babel să participăm la Festivalul Internațional ”Miturile Cetății” de la Constanța, și ulterior la un festival din Algeria, unde sperăm să ajungem anul următor. Spectacolul Othello are o promisiune că se va afla în etapa de preselecție a Festivalului Internațional Shakespeare care va avea loc în iulie – august la Gdansk ( Polonia) și în octombrie la  Yerevan (Armenia).” Liviu Cheloiu

liviu-cheloiu-mircea-silaghi-othello-oficial-media

Invitat în conferință, Mircea Silaghi, interpretul lui Iago, a vorbit despre importanța acestui spectacol în repertoriul său actoricesc de până acum. Reamintim cititorilor că ambii actori repetă la spectacolul ”SALONUL 6”, în regia lui Dumitru Acriș.

”Experiența mea la Othello o consider cea mai importantă față de orice spectacol pe care l-am avut până acum; e un rol pe care mi l-am dorit foarte mult, un gen de rol pe care îmi place să-l abordez, îmi plac foarte mult personajele negative, mi se pare foarte ofertant. M-am bucurat foarte tare de colaborarea cu colegii mei, cu Suren și s-a dovedit una foarte bună, spectacolul a mers la festivaluri iar Liviu a câstigat un premiu pe care îl merită cu prisosință. Cred că acest spectacol va avea o viață lungă. Sper să fie la fel de apreciat în oraș, așa cum este în afara lui.” (Mircea Silaghi)

premiu-liviu-cheloiu-oficial-media

Alături de Oana Pellea, desemnată cea mai bună actriță la Fest IN pe Bulevard, Liviu Cheloiu atinge un vârf al carierei sale,  CEL MAI BUN ACTOR. Implicat în numeroase activități alte Teatrului Tony Bulandra, selecționer al Festivalului Babel, Liviu Cheloiu, șeful secției dramatice  a teatrului, a reușit să-și atingă țintele prin multă muncă și devotament pentru meseria pe care o iubește.

Redăm un fragment din interviul pe care regizorul Suren Shaverdyan ni l-a acordat înaintea premierei, acolo unde ne-a împărtășit cum s-a născut acest spectacol.

”Oficial Media: Liviu Cheloiu îl interpretează pe Othello, de-aici ati construit distributia? 

Au discutat impreuna si le-a placut ideea domnului Ranin, avandu-l pe Liviu. S-au lasat convinşi de concepția pe care o are Suren Shaverdyan asupra acestui text și în special versiunea scenică si le-a placut, au acceptat-o…Mai întăi a existat Othello. Dacă în teatru nu-l ai pe Hamlet, nu are rost sa montezi Hamlet. Pornirea a fost de acolo.” pentru mai multe detalii puteți citi interviul integral AICI.

 

 

 

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share