Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

NOU acord politic semnat între PSD și PUSL

ASTĂZI a fost semnat un nou acord  politic dintre PSD și PUSL, între ministrul Gabriela Firea și deputatul Grațiela Gavrilescu, președintele forului de conducere al PUSL.

”Familiile din România au nevoie de toată atenția noastră, mai ales în aceste vremuri dificile. Este nevoie de planuri social-economice pe termen mediu pentru a putea reduce decalajele din societate. De asemenea, este nevoie de analize la nivel național privind situația socială și economică din prezent a familiilor din România. Este nevoie și de un set de măsuri pentru a reduce decalajul existent în acest moment între cetățenii altor state din Uniunea Europeană și români. Trebuie să ne concentrăm și pe programe prin care putem readuce acasă o parte dintre milioanele de români plecați în străinătate.
Toate aceste idei se regăsesc într-unui nou acord politic între Partidul Social Democrat și Partidul Umanist Social Liberal. Am semnat, astăzi, acest protocol împreună cu Grațiela Gavrilescu, deputat și președintele Forului de Conducere Colegială a PUSL.
Ne unim forțele pentru realizarea unui studiu de piață în urma cărui pot fi stabilite măsuri sociale și politici publice pentru următorii ani. Evident, toate aceste direcții vor fi stabilite în colaborare cu institute de cercetare. Acest nou acord politic vine în continuarea celui semnat anul trecut între PSD și PUSL. Ne-am concentrat asupra proiectelor concrete pentru familii și tineri, dar și pentru creșterea natalității.
Am reușit promovarea și aprobarea la nivelul Guvernului a unui ajutor financiar în valoare de 15.000 de lei pentru cuplurile sau femeile singure care suferă de infertilitatea. Specialiști în domeniu, împreună cu experți din Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, lucrează acum la regulamentul programului și, în foarte scurt timp, vor putea fi depuse primele dosare.
De asemenea, am reușit aprobarea unui program de creditare garantată de stat pentru tineri și familiile la început de drum, proiect inclus în protocolul semnat anul trecut. Ordinul comun între Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse și Ministerul de Finanțe, care conține regulamentul programului, a fost semnat și trimis spre publicare în Monitorul Oficial. În zilele următoare, specialiștii Fondului Român de Contragarantare vor semna acordurile cu băncile interesate să se alăture acestui demers și vor putea acorda primele credite garantate de stat în proporție de 80% și cu dobânzi susținute din bugetul MFTES” a transmis mnistrul Familiei, Tineretului și Egalității de Sanse, Gabriela Firea.
”Am semnat astăzi, alături de doamna ministru Gabriela Firea, prim- vicepreședinte al PSD, un nou ACORD POLITIC între partidele pe care le reprezentăm, pentru fundamentarea, pe baza unei analize economico-sociale a stării națiunii, a proiectelor noastre comune, destinate protejării tuturor familiilor din România, stimulării tinerilor de a-și continua studiile, susținerii financiare a acestora la început de căsnicie și, nu în ultimul rând, încurajării românilor plecați la muncă în străinătate să se întoarcă ACASĂ. Este un al doilea astfel de document, prevederile celui dintâi fiind deja puse în operă, prin care dovedim eficiența și soliditatea de până acum a parteneriatului dintre Partidul Social Democrat (PSD) și Partidul Umanist Social Liberal (PUSL) și intenția noastră de a îl continua, în aceiași termeni, în următorii doi ani și în viitor. Demersul nostru de astăzi presupune o largă colaborare,  inclusiv cu institute de cercetare și sondare a opiniei publice, chestionarea a cca. cinci  milioane de subiecți, analize și dezbateri prin care, cu siguranță, vom realiza, din câte știu, cea mai complexă radiografie economică și socială de până acum, pe baza căreia vom putea elabora proiecte de legi așteptate, în mod real, de cetățeni și mediul de afaceri.
Să fie într-un ceas bun!”a precizat și președintele forului umaniștilor, Grațiela Gavrilescu.
Distribuie acest articol Oficial Media
Share
">