Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Nu este niciodată târziu să începem să Vedem, Simțim, Știm. Curând vom și Putea.

Se poate întâmpla oricăruia dintre noi:

Atunci când venim pe lume, purtăm cu/în noi un rost, un scop pentru care nu întâmplător sosim. Rolul nostru asociat vieții pe care o avem de trăit ca niște pasageri în tranzit prin lume, căci întoarcerea de unde venim e iminentă, este bine determinat. Cei mai mulți dintre noi rătăcesc haotic, și nu doar că nu își pun problema menirii lor, dar se complac într-o mare nepăsare comodă; cât despre „spiritul de turmă”, el funcționează la cote maxime la marea majoritate dintre noi din păcate.

Totuși, dacă ne punem serios întrebări, dacă în noi căutăm răspunsuri, întrebările sunt de natură să ne stârnească, iar răspunsurile vin.

Nu trebuie să fim neapărat aparte ca să purtăm în noi zăcăminte pe care nu întâmplător le-am căpătat la venire. E de ajuns să cotrobăim în forul interior, iar acolo vom găsi comori nebănuite, ale noastre, dar pe care Înalt este să le punem în slujba comunității în care viețuim, fie familie mai întâi, apoi locurile unde studiem (școli, universități), la locul de muncă etc.

Traiectoria pe care evoluăm de-a lungul vieții desigur depinde de cum ierarhizăm valorile, de cum suntem sau nu interesați să dăm vieții noastre un sens (pozitiv de preferat), de cum ne place sau nu calitatea vieții noastre. Sigur că putem să plonjăm în acel spectru întunecat în care, dacă prețuim latura materială a existenței, deja scala autentică a valorilor este răsturnată. Prețul lucrurilor, întâmplărilor, șanselor/neșanselor, împlinirii personale ține de raportarea la Adevăr, Lumină, Creație, Univers.

E foarte mult simplificat aici, dar ceea ce e cert este că suntem atât de puternici: direct proporțional cu punerea în valoare a acestor zăcăminte …mai mult decât aurifere. Latura materială a existenței e neglijabilă în raport cu aceea spirituală. Putem în toate să ne bizuim pe noi înșine: ne suntem propria cârjă, propriul tezaur.

Nu este niciodată târziu să începem să Vedem. Niciodată târziu să începem să Simțim, să Știm apoi.

Palpabil, concret, la un moment dat vom și Putea…!

Distribuie acest articol Oficial Media
Share