”Nu începe un război, pentru că la război mă pricep”, este avertismentul premierului Nicolae Ciucă pentru Florin Cîțu

”Nu începe un război, pentru că la război mă pricep”, este avertismentul tăios al lui Nicolae Ciucă pentru liderul PNL, Florin Cîțu, în scandalul schimbării anumitor miniștri.

Prima confruntare a fost pierdută de Florin Cîțu, evaluarea și remanierea miniștrilor mai are de așteptat. Premierul Nicolae Ciucă își dorește ca abia în vară să vadă cine a perfomat și cine nu în guvern.

Cu alte cuvinte, în urmatoarele două luni nu se va discuta despre nicio remaniere și, dacă se va discuta, doar premierul va fi cel care va face evaluarea miniștrilor.

După ședința de ieri a biroului executiv, este posibil ca Florin Cîțu să fi înțeles că, în ciuda încercărilor sale de a face propria evaluare a miniștrilor, doar premierul este cel care decide cine pleacă și cine rămâne în Guvern.

De altfel nici social-democrații nu își doreau în momentul de față o remaniere chiar dacă există nemulțumiri și în rândul acestora cu privire la performanțele unor membri ai Cabinetului. Aceștia spun însă că nu este momentul pentru schimbarea miniștrilor, având în vedere criza energetică și criza internațională.

Florin Cîțu a explicat, marți, motivul pentru care își dorește o evaluare a miniștrilor. ”Eu nu vreau să spun că sunt nemulțumit! Sunt îngrijorat! Nimeni nu a vorbit de remaniere! Eu vorbesc de evaluare iar cei care vor face mai bine vor face mai bine!”.

”Conducerea Partidului Național Liberal trebuie să ia toate măsurile să se asigure că PNL, în 2024, va fi cel mai mare partid din România. 

Eu cred că toți membrii Partidului Național Liberal doresc binele partidului. Eu cred că nu există un om în PNL… și știți foarte bine, președintele PNL s-a dat deoparte când a fost nevoie să mergem mai departe. Nu cred că există vreun membru care să se cramponeze de funcție doar din nu știu ce motiv. Sunt sigur că atunci când vom lua o decizie, dacă vom lua o decizie… Dar astăzi, acum când vorbim, suntem în procedură de evaluare și eu nu ascund acest lucru.

Haideți să fim foarte sinceri cu noi! Eu nu vreau să spun că sunt nemulțumit! Dar sunt îngrijorat de prețurile care cresc, sunt îngrijorat de dobânzile care cresc, sunt îngrijorat că economia a încetinit, sunt îngrijorat că avem o rată a șomajului care începe iarăși să crească, sunt îngrijorat că, dacă nu avem o economie performantă, nu poți avea nici grijă de refugiați, nu poți să crești în viitor, nu poți avea revenire a economiei în viitor. Deci nu spun că sunt nemulțumit, ca să nu se mai interpreteze, ci spun că sunt îngrijorat. Și ca președinte al PNL am dreptul să fiu îngrijorat”, a declarat Florin Cîțu.

”Sunt reforme pe care trebuie să le facem!”

”Sunt reforme pe care trebuie să le facem și pe care trebuie să le prezentăm românilor anul acesta, sunt în PNRR. Sunt 30 de miliarde de euro pe masă pe care nu vreau să îi pierd. Nu vreau să aud scuza că din cauza războiului din Ucraina nu luăm 30 de miliarde de euro. Nu vreau să aud scuza că din cauza războiului economia nu își revine rapid. Este datoria noastră, a celor care am făcut acestă coaliție, să îi protejăm pe români de efectele negative de aceste șocuri”, a mai spus Florin Cîțu.

Cu privire la propunerile PNL pentru scumpirile din ultima perioadă, Florin Cîțu a declarat că ”acestea sunt foarte clare. 7% la investiții trebuia să fie de la început, nu a fost pus, trebuie pus acolo. Fără investiții nu poți avea o revenire rapidă a economiei. Trebuie să creștem veniturile românilor. Există o singură variantă aici. Și încă încerc să îi conving pe colegii mei că orice altă variantă pe care o aud și nu are nimeni curaj să și-o asume în coaliție, nu funcționează. Este singura. Ne asumăm? Foarte bine! Dar trebuie să știi atunci că nu poți crește salariile doar într-un anumit sector pentru că nu vom susține acest lucru”.

sursa: antena3.ro

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share