Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

O cabană în munții Leaota. Vino și tu!

Cabana Leaota a fost vândută. Actualul proprietar a lasat-o în paragină de ani buni de zile. Astăzi singura soluție este renovarea ei sau construcția alteia noi. Pentru asta avem nevoie de sprijinul dumneavoastră.

Leaota

După nenumărate acțiuni despre care ați luat cunoștință din paginile ziarului, momentul cel mai important este acela în care vom dovedi că suntem o comunitate unită și în care ne vom implica atât voluntar cât și cu donații pentru acest proiect, unic în România.

Fii și tu unul dintre cei care construiește România modernă!

Poţi face donaţii şi prin PayPal

https://www.paypal.me/AsociatiaOMpeMUNTE sau prin transfer bancar pentru Asociația OM pe MUNTE în contul deschis la Banca Transilvania, cu numărul

Lei: RO65BTRLRONCRT0301422301
Euro: RO15BTRLEURCRT0301422301
SWIFT/BIC BTRLRO22XXX
www.ompemunte.ro

Alăturat vă prezentăm o scurtă descriere a inițiatorului acestui proiect:

”Numele meu este Țăposu Constantin, reprezint Asociația OM pe MUNTE. În 3 ani de activitate, din donații, sponsorizări și cu voluntariat am reușit să readucem la viață două refugii montane. În 2016 am reabilitat refugiul turistic din Șaua Strunga, munții Bucegi – 1893 m, și în 2017 am reconstruit din temelie, pe același principiu, refugiul Florei din munții Baiului. Acesta a fost deschis public pentru toți turiștii în această vară.

Mai departe ne-am propus să aducem la viață o cabană. Ne-am îndreptat atenția către Leaota, unmunte cu o culme de peste 38 de km, care nu beneficiază de niciun adăpost. Până în 2008 a funcționat o cabană la altitudinea de 1370 m. Cabana a fost retrocedată după care vândută. Noul proprietar nu a fost interesat de aceasta locație și a rămas în părăsire.

În luna iulie am organizat o dezbatere publică la Runcu pe tema cabanei. În urma dezbaterii am primit acceptul proprietarului de a intra în cabana Leaota ca să facem curățenie, o evaluare a structurii și pentru mici reparații. În luna august am făcut curățenie la cabană, am tras tabla pe acoperiș acolo unde era desprinsă, am pus folie în geamuri. Expertiza tehnică și proiectul vor fi realizate de către Universitatea Tehnică de Construcții București. Toată documentația va fi prezentată proprietarului împreună cu o propunere de concesiune.

Sprijinul CJ Dambovita

Dacă propunerea noastră este refuzată, atunci vom construi o nouă cabană pe un nou amplasament, cu sprijinul CJ Dâmbovița. Viitoarea cabană Leaota va fi administrată de Asociația OM pe MUNTE (asociație non-profit) în eventualitatea in care cabana va genera profit, acesta va fi folosit pentru îmbunătățirea infrastructurii montane (trasee, marcaje, refugii, etc)
Modelul nostru este asociația care a pus bazele turismului montan din România, SKV(1880-1945)
Pentru mai multe detalii vă stau la dispoziție. Cu stimă,
Constantin Țăposu, președinte Asociația OM pe MUNTE 0729170973 www.ompemunte.ro ompemunte@gmail.com”

Distribuie acest articol Oficial Media
Share