Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Priorităţile sesiunii parlamentare pentru PMP                                                                                                         

Prioritatea absolută a PMP este de a contribui la schimbarea actualului Guvern, care s-a dovedit deopotrivă ticălos, toxic şi incompetent.

 • Pentru a atinge un asemenea obiectiv, PMP militează pentru o acţiune comună şi congruentă a tuturor partidelor de Opoziţie. Încercarea fiecărei formaţiuni politice de a se profila în dauna celeilalte slăbeşte coeziunea şi oferă spaţiu de manevră pentru PSD – ALDE. Această guvernare rezistă şi pentru că nu există o Opoziţie unită.
 • “Singura modalitate prin care PSD poate fi oprit este unitatea opoziţiei. Colegii mei m-au mandatat prin vot cu unanimitatea pentru a demara, începând de săptămâna viitoare, discuţii cu colegii din PNL şi USR. Voi contacta săptămâna viitoare preşedinţii celor două partide pentru a discuta despre nevoia de unire a opoziţiei. (…) Dacă vom reuşi să stabilim o listă comună de obiective pe care să le urmărim şi primul obiectiv este să reuşim să creăm un pol politic anti-PSD format din partidele parlamentare, în mod sigur credem că la acest pol se poate alătura şi partidul domnului Cioloş. Pasul doi este să ne stabilim o listă comună la europarlamentare, iar dacă vom merge în acest format în mod sigur avem şansa să obţinem mai multe mandate decât PSD şi să îi convingem pe români că opoziţia este mult mai credibilă decât acest duet Dragnea-Dăncilă”, a spus Eugen Tomac, la finalul Colegiului Naţional al partidului.
 • Având în vedere procesul de dezintegrare accelerată a coaliţiei PSD – ALDE, PMP consideră că nu trebuie întârziat foarte mult momentul depunerii unei moţiuni de cenzură.
 • Instalarea unui nou Guvern competent, care are trei obligaţii imediate majore:
  • a) Organizarea responsabilă a ceremoniilor legate de anul Centenarului. Guvernul Dăncilă şi-a bătut joc de istoria naţională, transformând Centenarul Marii Uniri într-o mare ruşine naţională.
  • b) Pregătirea responsabilă a preluării Preşedinţiei Consiliului UE. Dacă România defilează în 2019 cu Viorica Dăncilă, atunci cu siguranţă vom rata o ocazie unică de a ne evidenţia în cadrul UE şi vom fi transformaţi oficial în lanterna roşie a Europei.
  • c) Stoparea declinului economic şi a măsurilor populiste care ne expun şi mai mult în faţa unei posibile crize economice. Se repetă scenariul din perioada 2007 – 2008 (guvernarea Tăriceanu) – deficit bugetar mare, cheltuieli nejustificate, investiţii puţine, inflaţie astronomică, bulă imobiliare şi supraexpunere în ceea ce priveşte creditarea.
 • Singura şansă de a elimina PSD pentru o bună bucată de timp din ecuaţia de Putere din România ţine de alegerea primarilor în două tururi de scrutin. Numai în cazul în care PSD va fi lipsit de fiefurile lor tradiţionale, iar baronii locali vor fi debarcaţi, partidul va fi slăbit.
  • Chiar dacă Dragnea pleacă din fruntea partidului, capacitatea PSD de a propune o nouă persoană incompetentă care să conducă România este nelimitată. Aşa că PSD trebuie lipsit de forţa sa reală: baronii locali – primarii aleşi într-un singur tur de scrutin, adesea cu 10% – 15% din voturile celor care s-au prezentat la urne.
 • Eliminarea pensiilor speciale, care, în opinia PMP, reprezintă furt din banul public.
  • Dacă pensiile speciale ar fi eliminate şi veniturile astfel obţinute ar fi redistribuite, pensia medie a restului românilor aproape că s-ar dubla.
  • Singurii care ar trebui să beneficieze de pensii speciale sunt „veteranii de război, militari care au luptat în teatrele de operațiuni și foștii deținuți politici”, iar restul cetățenilor ar trebui să primească pensii în funcție de contributivitate.
 • PMP consideră că este nevoie de acțiuni concrete în vederea Unirii României cu Basarabia. Dacă ratăm oportunitatea unui demers politic substanţial, atunci acest An Centenar va fi fost irosit iremediabil.
 • PMP va lupta împotriva încercărilor disperate ale PSD – ALDE de a supune şi pulveriza instituţiile statului (în principal, Justiţia). Dragnea şi Tăriceanu vor un stat slab, pe care să-l îngenuncheze şi foloseasă după bunul plac.

DEPARTAMENT COMUNICARE PMP DAMBOVITA

Distribuie acest articol Oficial Media
Share