O femeie din Spania a nascut gemeni la 64 de ani

O femeie în vârstă de 64 de ani, a dat naștere cu succes la gemeni sănătoși – un băiat și o fată – în Burgos, nordul Spaniei. Aceasta a adus pe lume cei doi copii prin cezariana, o metoda obișnuită în astfel de cazuri rare la Spitalul Recoletas, scrie BBC News.

Femeia a cărei identitate nu a dorit să fie făcută publică, a urmat  un tratament de fertilitate in SUA. În 2012, femeia a dat naștere unei fetite, care mai târziu a fost luată în îngrijire de serviciile sociale, deoarece traia in conditii precare. Asistenții sociali au declarat că fata a fost crescută intr-un mediu izolat, îmbrăcata prost și cu o igienă deficitară.

Încă nu a fost luată nici o decizie despre gemenii nou-născuți. Ei și mama sunt in spital într-o stare bună de sănătate. Băiatul cantareste 2,4 kilograme și fetița 2,2 kilograme. Medicii au declarat că nașterea de decurs fără complicații.

In ultimii ani, alte doua femei spaniole, in vârsta de 60 de ani au dat naștere la copii sănătoși.
În aprilie 2016 o femeie din India, in varsta de 70 de ani, Daljinder Kaur, a dat naștere unui băiat sănătos după un tratament de fertilitate.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share