O șansă pentru copiii instituționalizați.

Peste 50 de tineri sunt angrenați într-un program de incluziune prin joacă și jocuri
Inițiativa civică „Ora lui Robert” implementează un nou proiect, ce se derulează în județul Timiș și se adresează copiilor instituționalizați. Vreme de trei luni, aceștia sunt angrenați în diverse activități de tip funcțional, cu scopul de a le schimba percepția despre sine, în raport cu cei din jur.
Vă invităm la prima acțiune, ce va avea loc sâmbătă, 16 aprilie, la ora 12,30, la sediul Faber Community din Timișoara, splaiul Peneș Curcanul nr. 4-5.
Programul destinat copiilor instituționalizați este structurat corespunzător vârstei și bazat pe o varietate de exerciții, de la jocuri de condiție fizică generală până la mișcări specifice, concentrându-se pe învățare, succes și distracție.
“Mediul nostru este distractiv, dar scopul nostru este unul serios”, este motto-ul după care se ghidează acest proiect dezvoltat de „Ora lui Robert”.
Despre proiect: activitățile se desfășoară în perioada aprilie – iunie 2022 cu peste 50 de copii instituționalizați din Timișoara, sub coordonarea lui Robert Năstasie, sportiv de performanță, legitimat la echipa de handbal SCM Politehnica Timișoara.
Despre inițiator: Robert Năstasie este absolvent al Facultății de Științe ale Mișcării, Sportului și Sănătății din cadrul Universității “Vasile Alecsandri” Bacău și are experiență în lucrul cu cei mici, proiectul său derulându-se și în orașul Focșani în anii anteriori.
Despre obiective: „Derularea proiectului, în anii precedenți, a arătat că sportul, prin natura sa competitivă şi prin faptul că se lucrează în echipă, poate aduce schimbări în felul în care cei vizaţi se privesc pe sine în relaţie cu cei din jur. În cadrul Orei lui Robert este promovată ideea de comunitate, unde există încurajare, susținere și apreciere reciprocă în cadrul antrenamentelor. Proiectul acesta reprezintă angajamentul nostru față de cultivarea dragostei pentru mișcare și pentru o viață sănătoasă de la cele mai fragede vârste”, transmite Robert Năstasie, coordonatorul proiectului.
Despre inițiativa civică: la Timișoara, proiectele realizate de „Ora lui Robert” se desfășoară deja de doi ani cu elevi din zone defavorizate, iar acum se extinde și la copiii instituționalizați. Detalii găsiți pe https://www.facebook.com/OraLuiRobert.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share