Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

O turistă aflată în dificultate în Masivul Montan Bucegi a fost ajutată de jandarmii montani şi salvamontişti.

 

1 (4)

Astăzi, 11 august a.c, în urma unui apel telefonic prin S.N.U.A.U. 112, jandarmii din cadrul Postului Montan Peștera împreună cu Salvamont Salvaspeo Dâmbovița au intervenit în Masivul Montan Bucegi, în sprijinul unei persoane accidentate, se arată în comunicatul de presă din partea IJJ Dâmbovița.

Turista, o femeie în vârstă de 50 de ani, din Galați care se afla cazată la campingul Zănoaga a plecat împreună cu soțul într-o drumeţie pe traseul montan Peștera – Vf. Omu. La un momentdat, la întoarcere în zona Telecabina Peștera, femeia a alunecat şi s-a accidentat din cauza ploii torențiale, fiind în imposibilitatea de a-și mai continua deplasarea.

Ajunşi la faţa locului, în punctul “Valea Șugărilorjandarmii montani şi salvamntiştii i-au acordat turistei măsurile de prim-ajutor, deoarece aceasta prezenta o fracturră la membrul inferior drept.

Turista accidentată a fost transportată în condiţii de siguranţă până la Refugiul Salvamont Dâmbovița, de unde a fost preluată de un echipaj S.M.U.R.D. de la Fieni şi condusă la Spitalul Județean de Urgență Târgoviște pentru continuarea investigaţiilor medicale de specialitate.

Acţiunea de salvare s-a încheiat cu succes după 2 ore.

Turiştii aflaţi în dificultate în zona Masivului Montan Bucegi pot apela cu încredere numărul unic de urgenţă  112” sau numerele de telefon 0749.058037 / 0749.034639  pentru a solicita sprijinul imediat al jandarmilor montani.

                                                                                                   

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share