Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Octavian Ursulescu: În primul rând să-i mulțumim domnului primar Daniel Cristian Stan pentru că fără dânsul, nu eram nici noi acum aici

 Iată că s-a încheiat cea de a treia seară a Festivalului Concurs Național ”Crizantema de Aur” odată cu gala laureaților la cele două secțiuni. În prima parte a serii au fost premiați participanții și câștigătorii la secțiunea interpretare, iar în cea de a doua parte, compozitorii, cei care au participat la secțiunea creație.

primar Daniel Cristian Stan

Am asistat în calitatea mea de cronicar la acest eveniment uriaș, această manifestare extraordinară care ne pune pe harta lumii cu romanța, cu această bogăție națională intrată deja în patrimoniul UNESCO.

De pe scena cinematografului Independența, s-a mulțumit sponsorilor, s-a mulțumit mass-mediei -în special celor care au transmis în direct TVR CRAIOVA, TVR3-, s-a mulțumit producătorilor de lichide, s-a mulțumit comercianților de flori, celor care au dat o mână de ajutor pentru ca acest eveniment să aibă loc în condiții demne de cea de a 55-a ediție, să aibă loc în condiții extraordinare.

Trebuie menționat că toată lumea a declarat că a fost una dintre cele mai bine organizate ediții ale acestui festival național iar oamenii care au participat la acest gen de manifestări în Europa și în lume au ținut să precizeze că nu au mai văzut o așa bună organizare. Aici e necesar să adăugăm scenografia de excepție -care îi aparține lui Bogdan Dobre-, aranjamente încă de la intrarea în clădire și așezarea în foaier, până la decorul scenei, totul cu foarte mult profesionalism și mai ales cu un ochi artistic desăvârșit.

S-a mulțumit tuturor, s-a mulțumit Alinei Mavrodin Vasiliu, doamna Crizantemei de Aur, omul care a luptat pentru ca romanța să intre în patrimoniul UNESCO, femeia care s-a zbătut să existe un muzeu al romanței la Târgoviște, singurul de acest gen și merită menționat și aplaudat mult și mereu, numele Alina Mavrodin Vasiliu.

Ce m-a surprins în mod neplăcut, în mod nedrept, a fost faptul că s-a vorbit prea puțin depre truditorii acestui eveniment, despre cei care au muncit de la primele ore ale dimineții, cu multe zile înainte de începerea oficială a festivalului și care încă mai au de muncă 2-3 zile după ce se va fi încheiat, așa cum spuneam, de dimineață până noaptea târziu, după ora 1:00-2:00 . Este bine de știut că atât de tărziu s-a întins în noapte fiecare seară a festivalului.

Repet, s-a pomenit prea puțin și total nedrept despre cei care au trudit ca această ”sărbătoare muzicală” să fie la cele mai înalte standarde. De la mașiniști la tehnicieni, de la casieri la administratori, de la personalul din birouri la luminiști și sunetiști. Toată suflarea teatrului Tony Bulandra a depus un efort extraordinar, așa cum o face la fiecare eveniment organizat de primăria municipiului Târgoviște. Iar acești salariați sunt angajații primăriei, pentru că Teatrul Tony Bulandra -în sine- aparține de Primăria Municipiului Târgoviște.

Și atunci se cuvenea să se aducă mulțumiri publice teatrului și mai ales primarului Daniel Cristian Stan pentru că în aceste vremuri destul de grele din punct de vedere economic nu ști unde să împarți mâna de lucru și banii. Sunt cheltuieli mari cu infrastructura, sunt cheltuieli mari cu obiectivele care se află în desfășurare -multe, foarte multe-, pentru că orașul Târgoviște înflorește de la zi la zi. Nu vreau să aduc nici un omagiu primarului, departe de mine gândul acesta, vreau doar să fim corecți, eu să fiu corect și să declar în calitatea mea de cronicar, de participant la viața cetății, că trebuia ca primele mulțumiri să i se aducă primarului.

Citește și: Daniel Cristian Stan: Când spunem Târgoviște, spunem și „Crizantema de Aur”!

Haideți să facem un exercițiu de imaginație. Cine a condus o echipă de țurca de 6 oameni? Cine a condus o firmă? Cine a fost antreprenor și a avut 20 de salariați știe cât de greu este să mulțumești pe fiecare, să faci lucrurile într-un mod constructiv, într-un mod pozitiv, este foarte greu. Este greu și pentru un părinte care are 3-4 copii; nu știe cum să se împartă, dar pentru un primar care conduce destinele a 80 de mii de suflete cât de greu poate fi!? Mai ales în aceste vremuri restrictive din punct de vedere economic, când bani nu prea vin de nicăieri, coșul zilnic nici pe departe nu mai este ca înainte cu câțiva ani și atunci, pentru a avea loc o astfel de manifestare, trebuie să calculezi și paracalculezi de unde iei și unde pui, de unde aduci bani și cum îi distribui la celelalte sectoare cu nevoi mari.

Un primar de fostă capitală este ca un manager al unei companii uriașe, iar ca să creezi astfel de momente culturale e necesar să ai forța și știința de a face strategii astfel încât rezultatul să fie o plus-valoare și nu o sinucidere.

În continuare vreau să precizez că un mare merit îl are directorul economic Teodora Macarie, oamenii care conduc astfel de proiecte în marile evenimente ale urbei, la acest gen de manifestări. Desigur că ar fi util să fac o listă bine documentată care să conțină numele tuturor celor implicați dar nu este acesta obiectul însemnării mele. Nu pot trece însă mai departe fără a pomeni de Iulian, de Mircea, de Alex, de toate lucrurile care nu se pot face fără un om ca Iulian Scarlat, fără un om ca Mircea Macarie și să mă ierte ceilalți pe care nu-i menționez aici – ei se știu și sunt foarte mulți.

Trebuie să spunem lucrurilor pe nume. Toți se află în subordinea primăriei și a primarului. Așadar mulțumirile publice și oficiale trebuiau să vină în primul rând pentru primarul Daniel Cristian Stan, care are nenumărate proiecte în desfășurare, care reconstruiește acest oraș și în același timp găsește soluții ca să promoveze cultura, să promoveze un brand național, o bogăție intrată în patrimoniul UNESCO, în vremuri extrem de grele din punct de vedere financiar. Primarul a dat mâna de lucru, a dat logistica, a dat banii și locul. Dacă este mult sau puțin, judecați domneavoastră, cititorii.

În încheiere, fără a inferioriza meritele celorlalți, merite extraordinare, eu zic în primul rând să-i mulțumim pentru acest festival național ”Crizantema de Aur”, primarului Daniel Cristian Stan. De altfel, în partea a doua a ultimei seri, îndrăgitul prezentator Octavian Ursulescu m-a răzbunat. După ce s-a mulțumit stratului de ozon, girofarelor și farurilor, patiseriilor și cramelor, după ce s-a mulțumit lui Orion în sextet cu Andromeda și șaibelor de la balustrade, Octavian Ursulescu, a explodat cu o frază simplă dar memorabilă:

”În primul rând să-i mulțumim domnului primar Daniel Cristian Stan pentru că fără dânsul, nu eram nici noi acum aici”

Distribuie acest articol Oficial Media
Share