Oferă spatelui tău suportul lombar optim de care are nevoie

După cum bine ştim deja, întinderea musculară la spate apare de cele mai multe ori în urma suprasolicitării muşchilor din zona lombară, generând dureri foarte puternice şi senzaţia de rigiditate, limitând chiar şi mobilitatea persoanei în cauză. În acelaşi timp, flexibilitatea slabă, redusă a musculaturii spatelui, condiţia fizică precară sau o postură neadecvată sunt alte câteva motive care pot cauza întinderea musculară la nivelul spatelui.

Descoperă avantajele utilizării unui suport lombar

De cele mai multe ori, suprasolicitarea spatelui, muşchii încordaţi şi o poziţie incorectă a coloanei vertebrale pe o perioadă prelungită de timp nu fac nimic altceva decât să grăbească apariţia durerilor lombare. Dacă şi tu te confrunţi adesea cu acest tip de durere, este important să ai în vedere achiziţia unor produse ortopedice care să te ajute în acest sens şi care să ofere spatelui tău tratamentul de care acesta are nevoie.

Un astfel de produs, recomandat de către medicii din întreaga lume, este suportul lombar. Acesta aduce foarte multe beneficii asupra sănătăţii, fiind potrivit pentru orice persoană, indiferent de vârstă. Printre principalele efecte pozitive pe care un astfel de produs le are şi prin care se remarcă se numără: reducerea presiunii la nivelul coloanei vertebrale, ameliorarea durerilor cauzate de afecţiuni diverse precum hernia de disc, stenoza, nervii ciupiţi etc., prevenirea şi combaterea durerilor cronice de spate, îmbunătăţirea circulaţiei sângelui şi a flexibilităţii, relaxarea muşchilor şi reducerea tensiunii resimţite la nivelul acestora. De asemenea, suporturile lombare te ajută să obţii şi să menţii un spate drept, întrucât contribuie la întărirea muşchilor acestuia, la restaurarea curburii naturale a coloanei vertebrale şi, deci, la îmbunătăţirea generală a posturii.

La momentul actual, pe piaţă există numeroase produse destinate sănătăţii spatelui, astfel încât tu să poţi alege exact ceea ce ai nevoie, potrivit nevoilor şi preferinţelor tale. Suportul lombar vine cu 3 niveluri ajustabile de întindere, în aşa fel încât să îţi permită să îl poţi regla exact aşa cum îţi doreşti, în funcţie de intensitatea durerii cu care te confrunţi în momentul respectiv, pentru o experienţă de utilizare cât mai eficientă. Mai mult, acesta este proiectat pentru toate mărimile şi înălţimile, fiind realizat în aceeaşi măsură din materiale extrem de rezistente, aşa că nu trebuie să îţi faci griji cu privire la faptul că nu vei putea găsi varianta perfectă pentru tine.

Cum trebuie să utilizezi suportul lombar

În cazul în care nu înţelegi foarte bine cum funcţionează un astfel de produs, haide să vedem împreună ce trebuie să faci pentru a te putea bucura de rezultate semnificative încă din primele momente de utilizare. În primul rând, este necesar să alegi nivelul de întindere optim, corespunzător nevoilor tale. Este indicat să începi cu primul nivel, iar pe măsură ce devii mai avansat în utilizare şi mai flexibil, poţi ajusta suportul la următorul nivel. Aşadar, după ce ai reglat nivelul de întindere dorit, nu îţi rămâne decât să te întinzi uşor pe spate pe suportul lombar, pentru a permite spatelui tău să adopte curbura special concepută a acestui produs, lăsând muşchii să se relaxeze pe deplin, decomprimând uşor discurile din vertebre. În acest fel, coloana ta vertebrală va fi dispusă în poziţia ei corectă, ameliorând tensiunea şi durerea din zona lombară.

Pentru rezultate pe termen lung, este de preferat să foloseşti suportul ortopedic de două ori pe zi, preţ de 5 minute, pentru a oferi şansa coloanei tale vertebrale să devină mult mai flexibilă iar tu să te poţi bucura de un spate drept, sănătos. De asemenea, este important să ştii faptul că un astfel de produs nu înlocuieşte o schemă de tratament de specialitate, ci doar vine în completarea acestuia, sporind nivelul de eficienţă.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share