Operațiunea Kochav Meir – Israelul și echipa sa de medici oferă servicii medicale refugiaților ucrainieni

Echipa de medici israelieni, condusă de Dr. Dudu Dagan, director al secției spitale guvernamentale din cadrul Ministerului Sănătății, a plecat în dimineața aceasta din  Israel spre Ucraina
Ei vor oferi servicii medicale refugiaților ucrainieni în spitalul umanitar pe care Israelul în ridică lângă granița cu Polonia.
17 tone de echipamente pentru construcția spitalul de campanie ”Kochav Meir” (Stea Strălucitoare)   au plecat  săptămâna trecută din Israel spre Polonia.
Centrul medical va fi construit în Mostyska, în vestul Ucrainei, și va oferi îngrijiri numeroșilor refugiați de război. Va include o sală de nașteri, secții de internare pentru adulți și copii. Asistența medicală va include laboratoare și imagistică (raze X) și va folosi tehnologii de medicină la distanță cu Spitalul Sheba din Israel.
Cei care au sprijinit construcția acestui spital de campanie sunt:  The Prime Minister of Israel, Ministerul Sănătății din Israel, Israel Ministry of Foreign Affairs, MASHAV, Spitalul Sheba, Scheidel Hospital,  Clalit Health Fund și alte organizații medicale. Și,  cu asistența Fundației Schusterman, care contribuie la proiecte naționale și sociale din Israel și JDC.
Guvernul israelian  a aprobat  misiunea „ShiningStar” de a înființa  spitalul de campanie israelian în Ucraina pentru tratarea refugiaților. Operațiunea (Kochav Meir) poartă numele fostului prim-ministru Golda Meir , care s-a născut în Ucraina și a stabilit MASHAV, o divizie a Ministerului de Externe,  care conduce acest proiect umanitar în numele Israelului. Șase generatoare masive achiziționate de MASHAV în urma unei solicitări a primarului din Lviv, și-au început drumul de la Roma către Ucraina️. La sosire, generatoarele vor furniza spitalelor locale energie de rezervă atât de necesară.
MASHAV este  Agenția Israelului pentru Cooperare Internațională și  Dezvoltare a  Ministerul Afacerilor Externe din Israel, și a fost înființată în 1958. Este responsabilă pentru proiectarea, coordonarea și implementarea programelor de cooperare pentru dezvoltare ale statului Israel și eforturile de asistență umanitară. Ne concentrăm activitățile de dezvoltare pe consolidarea capacității umane și pe abordarea „formarii formatorilor”, împărtășind cu alte țări experiența și expertiza propriei Israel în dezvoltarea, precum și tehnologii inovatoare și metodologii testate. Până în prezent, MASHAV a pregătit peste 350.000 de profesioniști din 140 de țări și a înființat aproximativ 50 de centre de formare și proiecte demonstrative pe tot globul,  într-o gamă largă de domenii în care Israelul are un avantaj comparativ și expertiză acumulată. În conformitate cu Agenda 2030 pentru Dezvoltare Durabilă și ca membru al familiei națiunilor, statul Israel, prin MASHAV, împărtășește responsabilitatea globală de a depune eforturi pentru a depăși provocările de dezvoltare și de a contribui la lupta împotriva sărăciei, fără a lăsa pe nimeni în urmă. . Suntem interesați , de a construi colaborări, de a obține noi parteneriate și de a vă prezenta cele mai recente tehnologii și soluții inovatoare pentru a sprijini comunitățile afectate de criză din întreaga lume” au transmis cei de la MASHAV.
Distribuie acest articol Oficial Media
Share