Orașul martir- BRAȘOV dă semnalul: 22.000 de români susțin legea împotriva FĂRĂDELEGII

Conducerea Partidului Umanist Social Liberal s-a reunit joi la Brașov, în continuarea seriei ședintelor dedicate inițiativei cetățenești privind recuperarea marilor averi dobândite ilegal.

Organizația umanistă din centrul țări, condusă de chiar deputatul de Brașov al partidului, Ana Loredana Predescu, a anunțat demararea strângerii de semnături și în Ardeal, ocazie cu s-a anunțat depășirea pragului de 20% din numărul de necesar de 100.000 de susținători ai proiectului cetățenesc susținut de către PUSL prin structurile sale.
În spiritul sloganului umanist – Fapte, nu vorbe – liderii PUSL au anunțat si mai multe soluții legislative de rezolvare ale unor inechități generate în relația dintre Stat și cetățean.
În acest context, reuniunea a beneficiat de prezența unor importanți reprezentanți ai antreprenorilor locali, cu accent pe specificul zonei, respectiv HoReCa, dar și ai fermierilor si ai Federației pensionarilor. „Am analizat stadiul îndeplinirii hotărârilor anterioare și ne-am informat reciproc în legătură cu proiectele legislative și politice pe care urmează să le promovăm. Un punct distinct al ordinii de zi a fost alocat dezbaterii problemelor reale cu care se confruntă antreprenorii și agricultorii din zonă, acestea fiind două categorii profesionale cărora PUSL le acordă mare atenție. Le mulțumesc doamnei deputat Ana Loredana Predescu, președintele interimar al Filialei, și colegilor umaniști brașoveni pentru modul în care au contribuit la reușita întâlnirii noastre”, a declarat deputatul Grațiela Gavrilescu, președintele Forului de Conducere Colegială al PUSL.

Principalele obiective ale acestei dezbateri au avut ca scop prezentarea proiectelor de inițiativă legislativă, pe care eu și colegii mei deputați ai PUSL, le vom înainta în procesul legislativ, pentru a putea reglementa disfuncționalități ale statului roman în raport cu cetățenii săi. Cu ocazia acestei dezbateri, am adus în atenția celor prezenți necesitatea reglementării cadrului legal în privința angajaților straini non-UE, care să descurajeze migrarea acestora de la un angajator la altul. Am fost onorată și totodată bucuroasă, să-i pot avea alaturi de mine pe reprezentanții hotelurilor din Brașov, domnul Roșca Gabriel(manager hotel Escalade) și doamna Constanța Vâlcu( manager Ana Hotels) și de asemenea pe reprezentantul care ne-a fost alături și a susținut problemele cu care se confruntă hotelierii din Brașov la fiecare grup de lucru convocat, Roxana Cojocea-Președinte al Organizației Patronale de Turism Poiana Brașov. Colega și buna mea prietenă, Steluța Cătăniciu, Președinta Comisiei pentru Cercetarea Abuzurilor Corupției si pentru petiții, din cadrul Camerei Deputatilor, a prezentat un proiect de inițiativă legislativă care privește modificarea Codului de procedură fiscală care să vină în sprijinul antreprenorilor. Doamna Doina Pârcălabu, fost președinte al Casei Naționale de Pensii, a prezentat proiectul de lege pentru restituirea contribuțiilor sociale,  în cazul persoanelor care nu beneficiază de pensie. Au fost invitați reprezentanți ai Asociatiei Naționale a Pensionarilor din România, domnul Teodor Parascan, președintele filialei din Brasov si doamna Maria Guga, în calitate de vicepreședinte, cărora vreau să le mulțumesc că ne-au fost alături. De asemenea, doamna deputat, Grațiela Gavrilescu a adus la cunoștința celor prezenți campania de strângere de semnături pentru susținerea inițiativei cetățenești ce privește confiscarea averilor dobândite ilicit. Scopul acestui proiect nu este acela de a crea o prăpastie între bogați și săraci, ci doar de a îndrepta inechitățile față de cei care muncesc cinstit și plătesc taxe și impozite. I-am avut alături la aceasta dezbatere pe Bogdan Jelea, istoric și analist politic și pe Sarmizia Andronic, analist politic și expert în comunicare, care au întărit propunerile legislative discutate cu puncte de vedere veritabile și susținute, motiv pentru care vreau sa le adresez sincere mulțumiri!” a ținut să transmită  și deputatul Ana Loredana Predescu.

 

 

 

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share