Secretarul general al NATO avertizează asupra amenințării cibernetice care este în creștere

Subliniind recentele atacuri cibernetice împotriva sateliților, infrastructurii critice și departamentelor guvernamentale, în special ca parte a războiului ilegal al Rusiei împotriva Ucrainei, secretarul general al NATO a avertizat despre amenințarea reală și în creștere din spațiul cibernetic.

Domnul Stoltenberg a spus: „Cyber-ul este un spațiu constant contestat, iar linia dintre pace, criză și conflict este neclară. Acesta este motivul pentru care NATO,  a luat atât de în serios amenințarea la adresa spațiului cibernetic din partea actorilor statali și nestatali atât de mult timp. Și de ce am luat măsuri hotărâte pentru a ne proteja împotriva atacurilor cibernetice. ”Este cheia apărării noastre colective.”

Keynote address by NATO Secretary General Jens Stoltenberg at the NATO Cyber Defence Pledge Conference, hosted by Italy and the United States in Rome

„Facem apel la Aliații NATO  să se angajeze din nou în apărarea cibernetică. Cu mai mulți bani, mai multă expertiză și o cooperare sporită. Aceasta este o parte vitală a apărării noastre colective și suntem cu toții împreună în asta.”a conchis secretarul general Jens Stoltenberg. Conferința NATO 2022 privind angajamentul de apărare cibernetică  a avut loc la Roma, la Ministerul Afacerilor Externe și Cooperării Internaționale, în perioada 9-10 noiembrie. Conferința  a fost  co-găzduită de Italia și Statele Unite, cu sprijinul personalului internațional al NATO.

 

 

 

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share