Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

ORDINARIATUL EPISCOPAL ȘI BIROURILE CENTRALE

1. Programe pentru tineri: – Conform planului pastoral eliberat de Centrul Diecezan de Tineret vor avea loc următoarele programe:
– 10 iunie – Zi de sport în organizarea Centrului Diecezan de Tineret împreună cu Parohia Romano-Catolică Timișoara III Elisabetin.
– 15 iunie – Adorație Euharistică în biserica parohială din Timişoara IV Iosefin, la ora 20.00.
– 17 iunie – Pelerinajul și Întâlnirea Ministranților la Maria Radna
Sâmbătă, 17 iunie a.c. va avea loc în sanctuarul de la Maria Radna, cu începere de la ora 11.00 pelerinajul și întâlnirea Ministranților din Dieceza de Timișoara. Programul este următorul:
Ora 11:00 Sf. Liturghie; Ora 12:30 Prelegere și introducere în arta celebrării liturgice. Prezentarea pelerinajului internațional al ministranților Roma 2024; Ora 13:00 Prânz; Ora 13:30 Jocuri și concursuri; Ora 16:00 Încheierea pelerinajului.

Program pastoral în Colegiul „Vino și vezi“ – str. 1 Decembrie nr. 1, Timișoara III Elisabetin.
Iunie 2023
12 – Adorație euharistică, ora 20:00-21:00
19 – Film și cineforum, 20:00-21:30
26 – Sfânta Liturghie pentru studenți, ora 19:30-20:00
26 – Seară de divertisment (jocuri, teatru, karaoke), ora 20:00-21:30

2. Sfințire de altar în casa Surorile de Schönstatt
Excelența Sa Iosif Csaba Pál episcop diecezan de Timișoara în data de 9 iunie a.c. în cadrul Sf. Liturghii care va începe la ora 17.00 va sfinți altarul capelei din casa comunitară a Surorilor de Schönstatt din Timișoara (Str. Corbului, Iosefin).

3. Aniversarea Diecezei de Debrecen-Nyíregyháza
Anul acesta în data de 10 iunie Dieceza de Debrecen-Nyíregyháza sărbătorește 30 de ani de la înființare. Sf. Papă Ioan Paul al II-lea a schimbat structura organizatorică a Bisericii Catolice maghiare prin Constituția sa „Hungarorum gens”, publicată la 30 mai 1993, în sărbătoarea Rusaliilor. Cu o singură excepție, a schimbat limitele tuturor diecezelor și a creat două noi dieceze cu scopul de a egaliza diferențele de mărime și teritoriu. Dieceza de Kaposvár s-a format din partea sudică a Diecezei de Veszprém, iar Dieceza de Debrecen-Nyíregyháza din partea estică a Arhidiecezei de Eger și din partea nordică a Diecezei de Szeged-Csanád. Papa l-a numit atunci pe Pr. Nándor Bosák, rector al seminarului din Eger, ca episcop al Diecezei de Debrecen-Nyíregyháza. A dedicat episcopia nou înființată protecției cerești a Sfântului rege László, a desemnat biserica parohială dedicată Sfintei Ana din Debrecen drept catedrală, iar biserica parohială a Adormirii Maicii Domnului din Nyíregyháza drept co-catedrală. Cu ocazia acestei aniversări se organizează și o întâlnire a credincioșilor Diecezei de Debrecen-Nyíregyháza, eventiment la care va participa și E.S. Iosif Csaba Pál, episcop diecezan de Timișoara.

4. Cerc biblic la Ordinariatul Episcopal
La inițiativa Excelenței Sale Iosif Csaba Pál episcop diecezan la Ordinariatul Episcopal a luat ființă un cerc biblic pentru adulții tineri. Următoarea întrunire va avea loc joi, 15 iunie 2023 de la ora 19.30.

5. Excursie cu organizatorii Festivalului Ecumenic de Tineret
Luni, 19 iunie a.c. membrii Grupului Ecumenic de Inițiativă a Tinerilor, precum și cei care au participat la organizarea acestei manifestări vor porni întro excursie pe ruta Timișoara-Orșova-Moldova Nouă-Caransebeș.

6. Sfințire de diaconi permanenți la Timișoara
În data de 24 iunie a.c., sărbătoarea Nașterii Sf. Ioan Botezătorul Excelența Sa Iosif Csaba Pál episcop diecezan va sfinți trei diaconi permanenți, care prin aceasta vor intra în slujirea pastorală a credincioşilor din această Dieceză: Péter Baum, Mihály Kiss și László Piklor. Sf. Liturghie pontificală de sfințire va începe la ora 11.00 în Catedrala Sf. Gheorghe (Dom).

7. Tabără pentru familii la Rusca Montană
Oficiul pentru Pastorația Familiilor va organiza în perioada 22-25 iunie a.c. în Casa Kolping din Rusca Montană o tabără la care sunt așteptați familii de etnie română.

ARHIDIACONATUL DE TIMIȘ

1. Adorație Euharistică în biserica parohială Timișoara-Fratelia
În biserica parohială Sf. Iosif din Fratelia A, în fiecare joi după Sf. Liturghie de la ora 18.00 vor avea loc Adorațiile Euharistice având ca temă Preasfânta Inimă a lui Isus. Meditațiile vor fi și anul acesta ținute de către Pr. Adalbert Jäger, canonic decan și paroh al acestei comunități.

2. Hramul bisericii din Lovrin
Comunitatea romano-catolică din Lovrin va sărbători sâmbătă, 10 iunie a.c. hramul biserii sfințite în cinstea Sf. Anton de Padova. Răspunzând invitației Pr. Cristinel Balan parohul locului, Sf. Liturghie va fi celebrată la ora 11.00 de către Pr. Zoltán Máthé paroh de Timișoara V Mehala.

3. Studiu biblic în Parohia Jimbolia
În perioada 14 martie – 13 iunie a.c., în fiecare marți de la ora 19.00 în sala de cateheză a Parohiei Romani-Catolice Jimbolia va avea loc un studiu biblic intitulat: „De la Geneză la Isus”. Scopul studiului biblic este de a avea o vedere de ansamblu asupra celei mai importante colecții de cărți din istoria omenirii, ceea ce numim Biblia sau Sf. Scriptură.
Programul cursurilor:
13.06 Transformarea regatului iudeu

4. Sf. Mir la Cenad
Excelența Sa, Iosif Csaba Pál, episcop de Timișoara, va administra în data de 11 iunie a.c. la ora 11.00 sacramentul sf. Mir la Cenad, în biserica parohială sf. Gerhard. Părintele Episcop se va întâlni cu tinerii deja la ora 10, în casa parohială din Cenad. Vor participa candidați la sf. Mir din parohia Cenad și din parohia Beba Veche, respectiv din filialele aparținătoare. Tinerii au fost pregătiți de părintele Tamás Bene, canonic onorific.

5. Ședință arhidiaconală la Timișoara
Marți, 13 iunie 2023, în sărbătoarea sf. Anton de Padova, începând cu ora 10.00 avea loc în cadrul Liceului Teologic Romano-Catolic „Gerhardinum“ ședința arhidiaconală a Arhidiaconatului de Timiș. Tema prelegerii propusă pentru această întâlnire se intitulează Itinerar catecumenal pentru viața matrimonială, aceasta fiind susținută de E.S. Iosif Csaba Pál, episcop diecezan de Timișoara.

6. Hramul bisericii Surorilor de Notre Dame
Vineri, 16 iunie a.c., în sărbătoarea Inimii Preasfinte a lui Isus va avea loc în biserica Surorilor de Notre Dame, din cartierul Iosefin, cu începere de la ora 18.00, o Sfântă Liturghie festivă de hram, care se va celebra în limbile română, maghiară și germană.

7. Hramul bisericii parohiale din Timișoara III. Elisabetin
Biserica parohială din cartierul timișorean Elisabetin (Piața Bălcescu/Lahovary) își sărbătorește vineri, 16 iunie a.c. hramul, ea fiind dedicată Inimii Preasfinte a lui Isus. Porgramul liturgic este următorul: de la ora 8:30 sf. Liturghie în limba germană, de la ora 10.00 sf. Liturghie în limba maghiară, iar de la ora 11.30 sf. Liturghie în limba română. Duminică, 18 iunie, programul liturgic va fi identic, iar după sf. Liturghii, mai precis de la ora 12.30 credincioșii sunt așteptați la o agapă în curtea parohiei, ca în anii trecuți. Va cânta live formația Szinkron, înveselind astfel atmosfera de sărbătoare.

8. Requiem pentru Pr. Mihai Titi Dumitresc în biserica Millennium
Vineri, 16 iunie a.c. se va celebra în Biserica Millennium din Parohia Timișoara II. Fabric, cu începere de la ora 18.00 o sf. Liturghie / Requiem pentru sufletul răposatului părinte paroh de Lugoj și decan de Severin, Mihai Titi Dumitresc, trecut la cele veșnice acum un an. Celebrantul principal va fi E.S. Iosif Csaba Pál, episcop de Timișoara.

9. Miruire la Periam și Sânpetru Mic
Sâmbătă, 17 iunie a.c. Excelența Sa, Iosif Csaba Pál, episcop de Timișoara, va administra sacramentul sf. Mir la Periam și la Sânpetru Mic. Părintele Episcop va celebra Sf. Liturghie la Periam la ora 11.00, iar la ora 17.00 la Sânpetru Mic. Vor participa candidați la sf. Mir din parohia Periam și din filialele acesteia. Tinerii au fost pregătiți de părintele Attila Kozovits, parohul locului. În biserica din Periam 9 tineri, în biserica din Sânpetru Mic 12 tineri vor primi sacramentul maturității creștine.

10. Tabere de vară organizate de Parohia Timișoara IV Iosefin
– În perioada 19 – 23 iunie 2023 Parohia Romano-Catolică din Timişoara-Iosefin va organiza la Rafnic, jud. Caraş-Severin o tabără catolică pentru elevi de etnie maghiară din clasele V-VIII. Programul acestor zile cuprinde o mare varietate de activităţi spirituale, culturale şi distractive.
– În perioada 3-7 iulie a.c. Parohia Romano-Catolică din Timișoara IV Iosefin va organiza o tabără de vară în limba maghiară pentru elevi din clasele 0-V, zilnic între orele 9.00-13.00. Tabăra în limba română va avea loc în parioada 10-14 iulie a.c. Motto-ul ambelor tabere este: Pășesc cu Isus.

ARHIDIACONATUL DE MUREȘ

1. Prima sf. Împărtășanie în Variașu Mare
Duminică, 11 iunie a.c. în biserica din Variașu Mare, filială a Parohiei Iratoșu în cadrul Sf. Liturghii de la ora 11.30 vor participa la Prima Împărtășanie 2 copii, pregătiți de pr. László Bakó, paroh de Iratoșu.

2. Ședință arhidiaconală la Arad
În data de miercuri 14 iunie a.c. începând cu ora 10.00 va avea loc în Parohia Arad-Șega ședinta arhidiaconatului de Mureș. Tema prelegerii propusă pentru această întâlnire se intitulează Itinerar catecumenal pentru viața matrimonială, aceasta fiind susținută de E.S. Iosif Csaba Pál, episcop diecezan de Timișoara.

3. Hramul bisericii din Comlăuș
Duminică, 18 iunie 2023 se sărbătoreşte hramul bisericii din Comlăuș, filială a Parohiei Sântana, sfințită în cinstea Inimii Preasfinte a lui Isus. Sfânta Liturghie solemnă va fi celebrată începând cu ora 17.00, de la ora 18.00 va avea loc dansul tradițional în jurul pomului de Kirchwei.

ARHIDIACONATUL BANATUL MONTAN

1. Festivalul corurilor bisericești de limbă cehă din Banat
Uniunea Democrată a Slovacilor și Cehilor din România va organiza sâmbătă, 10 iunie a.c. începând cu ora 11.00 în biserica romano-catolică din Sf. Elena, filială a Parohiei Moldova Nouă festivalul corurilor bisericești de limbă cehă.

2. Ședință arhidiaconală la Reșița
În data de joi, 15 iunie a.c., de la ora 11.00 va avea loc la Reșița, la Parohia „Maria Zăpezii” ședinta arhidiaconatului Banatului Montan (Caraș-Severin). Tema prelegerii propusă pentru această întâlnire se intitulează Itinerar catecumenal pentru viața matrimonială, aceasta fiind susținută de E.S. Iosif Csaba Pál, episcop diecezan de Timișoara.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share