Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a anunțat vineri că Covid-19 nu mai reprezintă o „urgență de sănătate globală”.

Declarația reprezintă un pas major către încheierea pandemiei și apare la trei ani, după ce organizația a anunțat pentru prima dată,  cel mai înalt nivel de alertă asupra virusului.

Oficialii OMS au declarat că rata mortalității cauzate de virus a scăzut de la un vârf de peste 100.000 de persoane pe săptămână în ianuarie 2021 la puțin peste 3.500 pe 24 aprilie.

Pe măsură ce pandemia COVID-19 intră în al patrulea an, supravegherea a scăzut dramatic. În timp ce cazurile și decesele raportate săptămânal sunt la cel mai scăzut nivel de la începutul pandemiei, milioane continuă să fie infectate sau reinfectate cu SARS-CoV-2 și mii de oameni mor în fiecare săptămână. În acest moment crucial, OMS și-a actualizat planul de pregătire și răspuns strategic pentru 2023-2025. Strategia de doi ani actualizată se bazează pe obiectivele SPRP 2022 și sprijină țările pe măsură ce aceștia lucrează pentru a-și tranzita activitățile critice de răspuns la situații de urgență la prevenirea, controlul și gestionarea pe termen lung a bolilor COVID-19. Comitetul a sugerat directorului general să ia în considerare convocarea unui Comitet de revizuire a RSI pentru a oferi consiliere cu privire la recomandările permanente pentru riscurile pe termen lung prezentate de SARS-CoV-2, ținând cont de Planul strategic de pregătire și răspuns la COVID-19 2023-2025.   În același timp, Comitetul a recunoscut că statele membre negociază în prezent Acordul privind prevenirea, pregătirea și răspunsul la pandemii, discutând amendamentele la RSI și luând în considerare cele zece propuneri pentru a construi împreună o lume mai sigură prin consolidarea Arhitecturii globale pentru pregătirea pentru situații de urgență în sănătate. , Răspuns și Reziliență (HEPR). Aceștia au mulțumit Secretariatului OMS și statelor părți pentru angajamentul susținut și expertiza tehnică și au subliniat că nu este momentul pentru a opri munca sau a demonta sistemele. Comitetul a subliniat că va fi esențial să se abordeze lacunele recunoscute în timpul pandemiei. Aceștia au subliniat necesitatea de a consolida sistemele de sănătate, de a continua comunicarea activă a riscurilor și implicarea comunității, de a implementa o abordare One Health pentru pregătire și răspuns și de a integra activitățile de supraveghere și răspuns la COVID-19 în programele de sănătate de rutină. Comitetul a susținut ca OMS, partenerii și statele părți să dedice o atenție și resurse susținute pregătirii și rezistenței la amenințările emergente.

 

 

 

             

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share