13/05/2021

OTHELLO pe scena Festivalului International de Teatru ”Scena ca o stradă”

Festivalul internațional de teatru „Scena ca o stradă” a început, vineri seară, la Reșița, pe scena Teatrului de Vest urmând să fie prezentate, până pe 20 februarie, peste douăzeci de spectacole și mai bine de 600 de actori, regizori, dramaturgi și critici. Aflat deja la a treia ediție, festivalul a devenit cel mai important eveniment artistic al anului din Reşiţa. 

Teatrul Tony Bulandra din Târgvoviște a fost invitat să participe la Festivalul internațional de teatru „Scena ca o stradă” cu spectacolul ”Othello”, de William Shakespeare, regia artistică semnată de armeanul Suren Shahverdyan, în distribuție: Livu CHELOIU (Othello),  Andrada FUSCAȘ (Desdemona),  Mircea SILAGHI ( Iago), Ela IONESCU (Emilia), Daniel Nuță (Cassio), Camelia PINTILIE (Bianca), Radu CÂMPEAN (Roderigo).

Othello este un spectacol câștigător, așa cum l-am numit într-un articol precedent pentru premiul pe care Liviu Cheloiu, interpretul lui Othello, l-a obținut anul trecut la FEST IN pe Bulevard la categoria ”cel mai bun actor”, alături de Oana Pellea, desemnată cea mai bună actriță.

Iată că nu doar târgoviștenii s-au bucurat de un regal teatral premiat și recunoscut la un festival internațional de teatru, ”Othello” fiind apreciat și de publicul din Constanta ( Festivalul Internațional de Teatru ”Legendele Cetății), Reșița (Festivalul internațional de teatru „Scena ca o stradă”), urmează Drobeta-Turnu Severin (Palatul Culturii Teodor Costescu), dar și invitații la festivalurile de peste hotare- etapa de preselecție a Festivalului Internațional Shakespeare (iulie-august la Gdansk, Polonia) și în octombrie la Yerevan (Armenia).

Un iubitor de teatru, posta pe pagina personală de facebook, în urma vizionării spectacolului, faptul că Othello reprezintă pentru Festivalul internațional de teatru „Scena ca o stradă” un moment cu o ” valoare adaugată incontestabilă, finalizat în ovațiile prelungite ale spectatorilor.

Redăm un fragment din intervenția reșiteanului, Marian Apostol:

”Liviu Cheloiu reușește să încarce extrem de convingător toate stările de spirit caracteristice etapelor acestui traseu tragic. Un traseu pe parcursul căruia Othello refuză să vadă gesturi, semene, simboluri care l-ar fi putut ajuta să-și învingă manifestaările patologice înainte ca acesta să devina un crud și implacabil destin.
Un gând bun și multumiri pentru toți actorii distribuiți care au adus valoare adaugată incontestabilă unui spectacol finalizat în ovațiile prelungite ale spectatorilor! Superb moment pentru Festivalul de Teatru din Reșița. Frumos moment pentru Reșita!”

Potrivit directorului artistic al teatrului reșițean, festivalul din acest an are o greutate aparte, ținând cont de prezenta multor nume importante ale scenei românești, precum și a dramaturgului Matei Vișniec, considerat cel mai mare și cel mai de notorietate dramaturg din ultimele două decenii. Astfel pe scena Palatului Cultural din Reșița vor juca trupe din țară și din străinătate, urmând a evolua actori importanţi ai scenei româneşti, Maia Morgenstern, Medeea Marinescu, Marius Manole, Mircea Rusu şi mulţi alţii.

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share