Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Pacea lumii înseamnă în primul rând IUBIRE -Prof. Dr. Constantin Dulcan

Interviu acordat de Prof. Dr. Constantin Dulcan 

Să vorbim despre Lumina din noi, Lumina pe care o primim de la Dumnezeu.

Noi suntem Lumină, Universul este Lumină. Biserica are ca reper fundamental Lumina. Putem să spunem că în întâmpinarea Religiei, în fundamentarea Luminii ca element constitutiv, component este fizica modernă. Noi emitem fotoni. Religia vorbește de Lumină ca luminare a inimii, a creierului, minții, a sufletului, vorbește despre Lumină ca ideal la care cu toții trebuie să ajungem.

În momentul în care noi gândim binele, gândim frumosul, gândim binele semenilor, avem compasiune pentru semeni, avem iubire și respect pentru semeni, noi respectăm totul în jur, totul are o singură sursă, divină. Un comandament moral înseamnă o aură, așa cum vedem la Sfinții noștrii. Cu cât comportamentul unui om e mai Luminos, mai rațional, mai afectiv în sensul binelui motivat, cu atât aura lui, câmpul sunt mai luminoase. Cu cât câmpul este mai puțin luminos, poate chiar în forme dăunătoare: egoism, răutate, lăcomie, ură, tristețe, atunci câmpul de Lumină, aura are deja pete. Ba se vorbește chiar că cei care pleacă în viața de dincolo și au avut o viață exemplară, se spune că au așa un mozaic de culori de o frumusețe uluitoare. La ceilalți aspectele sunt mult mai puțin luminoase.

Biserica pleacă de la niște revelații ale Divinității, ne aduce Lumina nouă ca un far călăuzitor. Iată o punte fericită între știință și religie. Iată că după 400 de ani (s-a vorbit sute de ani de un concept materialist al Universului), știința și religia încep să se apropie, se ajunge la o singură cunoaștere. În lumea modernă riscul unei autonimiciri, autodistrugeri este atât de prezent în conștiința noastră, în viața politico-socială -după cum vedem.

Pentru mine nu e greu să înțeleg lucrul ăsta: Avem două Fizici.

Fizica clasică, newtoniană, până în 1895, părea să fie betonată. „Marile descoperiri au fost făcute. De-acum doar puține lucruri au mai rămas de descoperit.”- spunea Nobel. În 1894 deodată se descoperă că lumea nu se reduce la atom, discursul științific conduce fizica clasică până la atom. Fizica quantică, începând din 1900 încoace, duce discursul fizicii până la nivel de câmp, în profunzimea lucrurilor acolo nu mai există substanță, în lumea nevăzutului. Până și Einstein spune: „Câmpul este tot, nu substanța.”

De aceea oamenii văd același lucru în moduri atât de diferite. Pentru că percepem în mod diferit. Lumina este mai puternică în momentul în care vezi și umbra. Lumea este acest amalgam între luminos și mai puțin luminos. Chiar și din boală putem învăța enorm de multe.

Vorbeam despre principiile fizicii moderne. Iată: noi toți suntem interconectați. Noi toți suntem prinși într-o matrice divină (ce vine de la Dumnezeu). Această interconectare presupune respectarea unei legi morale. Noi toți suntem interdependenți cu cei din jurul nostru și în același timp nimeni nu este ceea ce este doar prin sine, fie că vorbim de succesiunea între generații, fie că vorbim de prezent.

FĂ BINELE CARE VREI SĂ ȚI SE FACĂ ȚIE ÎNSUȚI!

Universul are ca fundament o Lege Etică, lege morală. Ce înseamnă pentru creier o prelucrare de informație negativă? Atâta vreme cât eu emit sentimente negative asupra cuiva, și eu sunt golit de lumină, și el. Dacă noi funcționăm după un cod etic, înseamnă că Universul funcționează după același cod. Suntem creația universului. Ceea ce contează e sentimentul afect. Iar Rege al Universului este IUBIREA.

Pacea lumii înseamnă în primul rând IUBIRE.

Dumnezeu a făcut lumea mai întâi din IUBIRE pentru ea, iar apoi a venit cu informația respectivă. Rugăciunea e o cerere de bine sau o imaginare a binelui. Noi adresăm această cerere de bine Universului, dar universul e decât conștiință, informație, deci informația, mintea divină creează energia din care totul se face. Noi suntem în prezența unei minți, iar ea împlinește.

Educație civică înseamnă în primul rând respect. Nu neapărat să fie medic sau savant, ci să-l pregătești pentru viață. Nu există profesie inferioară sau superioară. E nevoie de toate profesiile.

E necesară religia în școală?

De ce să nu-l învățăm pe copil de mic?! Care-i ultimul ajutor la care apelăm? Dumnezeu nu e un Cuvânt, Dumnezeu e o Forță. E mai bine să crezi, sau să nu crezi? E mai bine să-L ai pe Dumnezeu aproape, sau să nu-L ai?

În lume se practică lucrul ăsta: grupuri de rugăciune.

Dumnezeu poate fi și explicat, și trăit.

Medicina are niște posibilități, mai încolo nu mai poate interveni. Unde nu se mai poate interveni, vine Dumnezeu.

Biserica spune: „Dacă vrei să îți vindeci o boală, mai întâi împacă-te cu vecinul!”. Ce înseamnă a nu mă împăca, a fi în conflict? Eu am o chimie nefavorabilă tuturor celor ale mele. ADN-ul înseamnă o spirală care este contractată. Iertarea, sentimentul de bucurie, de rugăciune, de relaxare șterge modelul patologic din ADN-ul meu.

Ce facem cu neputința de a șterge trecutul și a trăi mereu în viitor, netrăind clipa prezentă?

A sta sub stres, sub depresie înseamnă a nu avea nici o șansă de a supraviețui. Concentrarea pe o idee de pace a întregii planete ar fi pacea planetei. E nevoie de o înălțare a conștiinței. Conștiința globală înseamnă că fiecare dintre noi trebuie să ajungem acolo; nu mai e nevoie de un război, ci e de ajuns să continuăm răul ăsta.

Despre ce viitor vorbim?!

Despre ce spiritualitate?!

Nu e nevoie să ne oprim?

Unii spun că asta e MISTICĂ. Dacă da, atunci avem nevoie de MISTICĂ!

E atât de puternic banul?! Sacrificăm sănătatea în favoarea lui?!

Dacă mai lăsăm mult medicii să plece, dacă nu îi dublăm să poată fi înlocuiți, dacă nu investim în sănătate… De ce ar fi medicina noastră apreciată dacă medicii de la noi ar fi nepregătiți?!

Pentru a trăi în Bucurie și în Pace trebuie ca mai întâi să avem instrucția necesară. Ar trebui să renunțăm la încruntare, răutate, invidie, frică. Toate astea ne scurtează viața, ne îmbolnăvesc. Nu trăim cât fiziologic ar trebui, 120- 130 de ani, pentru că nu avem un minimum de instrucție.

De noi depinde acest gând frumos, această bucurie din clipa asta.

Ajutorul Suprem trebuie să fie cu noi. Întreaga planetă are nevoie de Iubire, Recunoștință și Compasiune.

sursa: Trinitas TV

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
">