Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Plantele care te vor ajuta să dormi mai bine

Mulți dintre noi se confruntă cu tulburări de somn, care, după cum știm, au un impact negativ asupra capacității de concentrare și a stării de sănătate. Medicii au confirmat că lipsa somnului este o problemă frecvent întâlnită și că oamenii sunt dispuși să cheltuiască sume colosale pentru a o soluționa. 

Cu siguranță, persoanele care se confruntă cu insomnii au încercat aproape toate remediile, de la ceaiuri, pastile și exerciții de relaxare, dar, probabil, nu s-au gândit la această idee inedită: să aducă în dormitor anumite plante.

Care sunt beneficiile pe care le veți experimenta?

  • Vă veți odihni mai bine.
  • Veți fi mai puțin stresat.
  • Nu vă veți mai confrunta cu anxietatea.
  • Veți fi mai bine dispus.
  • Veți scăpa de dureri de cap.
  • Vă veți concentra mai ușor.

Potrivit HealthyFoodHouse.com, următoarele cinci plante au un impact pozitiv asupra calitații somnului și a stării de sănătate:

Levantica

De mii de ani levantica este cunoscuta pentru proprietatile sale de a reduce anxietatea si stresul ca si pentru scaderea ritmului cardiac. Tocmai de aceea, oamenii folosesc uleiurile esentiale de levantica pentru a avea un somn linistit. Daca ai aceasta planta in camera vei ramene calm cat e noaptea de lunga.

Iedera
Iedera este una din plantele care purifică cel mai bin e aerul. În plus, are o anumită eleganță și este ușor de întreținut. Persoanele bolnave de astm sau care se confruntă cu diverse probleme respiratorii ar trebui să aibă o astfel de plantă în dormitor.

Sansevieria trifasciata (Limba soacrei)
Limba soacrei este o plantă populară, prezentă în multe locuințe, având avantajul de a fi foarte ușor de îngrijit. Planta îmbunățește calitatea aerului, filtrând oxigenul și putând să combată durerile de cap și probleme respiratorii.

Aloe Vera

Planta de Aloe Vera, considerată de mulți miraculoasă, acționează remarcabil asupra întregului organism. În plus, se înmulțește ușor și este rezistentă.
Aloe Vera produce oxigen în timpul nopții și, în consecință, îmbunătățește calitatea aerului și combate insomnia.

Iasomia de apartament

Mirosul acestei plante exotice vă va încânta simțurile. În plus, iasomia reduce anxietatea, îmbunătățește calitatea somnului, dar și productivitatea și capacitatea de concentrare în ziua următoare. După câte se pare, puteți reduce stresul doar mirosind flori de iasomie.

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share