Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Pacient cu COVID, uitat în izolator două zile la Ploiești, fără tratament, doar cu masca de oxigen pe față

Rudele unui pacient cu COVID acuză cadrele medicale de la spitalul din Ploieşti că au uitat de el timp de două zile. Bărbatul a ajuns pe 19 noiembrie în secţia de Urgente a Spitalului Judeţean Ploieşti. Din cauza infecţiei cu SARS-CoV-2 era în stare gravă şi necesita preluare imediată. Cum toate paturile de la Secţia de Terapie Intensivă erau ocupate, pacientul a fost transportat într-o încăpere izolată şi i s-a pus masca de oxigen.

Conform declaraţiilor rudelor, nici un medic nu a mai intrat apoi în izolator timp de două zile, iar bărbatul nu a primit nici un fel de tratament. Tocmai de aceea, el a solicitat, pe proprie răspundere, externarea. Iată ce a declarat fiica pacientului:

„În data de 19 noiembrie, am chemat ambulanţa pentru tatăl meu, acasă, având saturaţia de oxigen în sânge foarte mică. A fost dus la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti. A fost băgat la izolator COVID, la policlinică, cu mască de oxigen, timp în care două nopţi nu l-a vizitat absolut nimeni.

Pe foaia de externare apare că l-au vizitat patru sau cinci medici şi că i s-a administrat tratament, inclusiv anti-biotic. Doar că nu a primit nimic, absolut nimic, în afară de mască de oxigen.”

Pacientul cu COVID a vrut să fie externat pentru că a crezut că va muri fără să știe nimeni de el și fără să mai poată cere ajutor. Acum, rudele afirmă că ceea ce e scrie în foaia de externare nu coincide absolut deloc cu ceea ce a trăit omul acolo.

Ce spune conducerea spitalului

Potrivit afirmaţiilor managerului Bogdan Nica, absolut toţi bolnavii sunt trataţi.

„Nu există pacient nevăzut. Într-adevăr, suntem supraaglomeraţi, d-aia spitalul se comasează iarăşi şi mai creem 40 de paturi. Timpul de aşteptare este foarte lung, îmi cer scuze tuturor, dar nu avem ce face. Avem momente când au venit în acelaşi timp 16 ambulanţe”, a declarat managerul SCJU Ploieşti, Bogdan Nica.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share