Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Toamna pe dealurile de la Runcu, județul Dâmbovița

La 8 km distanță de orașul Fieni și la 36 km de municipul Târgoviște, se află pitoreasca localitate dâmbovițeană Runcu. Situată la poalele Munților Leaota, între culmile deluroase ale Subcarpaților de Curbură, comuna este străbătută de la nord la sud de Ialomicioara Apuseană, ce își adună izvoarele din Muntele Marginea Domnească.

Atestată documentar în anul 1564, comuna are în componență 6 sate: Runcu, Piatra și Bădeni sunt situate pe cursul Ialomicioarei, satele Brebu, Siliștea și Ferestre fiind așezate pe pantele culmilor deluroase dimprejur.

Pentru pasionații de drumeții montane, Runcu reprezintă principala cale de acces dinspre sud către fosta Cabană Leaota (1330 m altitudine) și spre creasta principală a Munților Leaota.

La sfârșitul toamnei calendaristice, pentru câteva ore de timp liber, lansez invitația la o plimbare în natură, pe dealurile din jurul comunei Runcu, cu plecare din satul Piatra – satul Dealu Frumos (comuna Pietroșița, județul Dâmbovița) – Plaiul Dosul Lupului și revenire în Piatra.

Traseul propus oferă priveliști deosebite spre partea de sud a munților Leaota, Bucegi și Baiului, cât și spre Valea Ialomicioarei Apusene, afluent-dreapta al râului Ialomița.

Autorul fotografiilor – ing. Ioan Brezeanu

Distribuie acest articol Oficial Media
Share