Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Padurea bantuita de la Hoia-Baciu – in topul celor mai fascinante locuri de pe glob

640px-nowe_czarnowo-krzywy_las
Padurea Hoia-Baciu

Padurea Hoia-Baciu ocupa de ani buni prima pozitie in topul celor mai inspaimantatoare locuri de pe Terra (World’s Most Haunted Forest). Hoia-Baciu este o intindere forestiera situata in apropiere de Cluj Napoca, cu o suprafata de aproximativ 250 de hectare. Multe publicatii care se ocupa cu realizarea de articole pe teme paranormale cat si specialisti in domeniu au numit aceasta padure drept un adevarat Triunghi al Bermudelor pentru Romania.

Povestea acestei paduri a capatat notorietate inca din anii ’60, cand biologul roman Alexandru Snift a fotografiat mai multe “asa-zise obiecte zburatoare” care survolau intinderea padurii si care pareau sa nu fie numai un episod izolat. De asemenea, interesul pentru aceasta padure a sporit o data cu anul 2012, atunci cand revista americana dedicata calatoriilor de tot felul, Travel and Leisure a clasat padurea din Transilvania pe locul 7 din 15 intr-un top al celor mai bantuite locuri din lume.

Se pare ca oamenii locului cunosc de multa vreme puterea acestei paduri, despre care refuza sa vorbeasca. Multi ani de-a randul aceasta padure a fost considerata o poarta catre o alta dimensiune, un loc blestemat, care aduce ghinion si care poate provoca schimbari demonice asupra celor care o viziteaza.

Nu stim cat este mit si cat este realitate, cert este ca din marturiile celor care au avut curajul sa o strabata reiese faptul ca odata ajunsi acolo constata ca orice obiect electronic pe care il au in posesie, camera foto, telefon portabil ori camera de luat vederi inceteaza in a mai functiona normal. S-au constatat si schimbari in starea fizica a oamenilor: stari de anxietate, insomnie, sete excesiva, ameteala, dureri de cap sau senzatie de voma.

Mist-Hoia-Baciu-640x575
Padurea bantuita de langa Cluj Napoca

Printre altele, cei care s-au ocupat cu explicarea si “arhivarea” acestor fenomene din padurea de langa Cluj au mai adaugat si alte episoade care tin de sfera paranormalului: aparitia unor lumini puternice si aparent inexplicabile in interiorul si deasupra padurii, cei care parcurg la picior intinusul padurii par a auzi voci, sau a vedea siluete ce par a fi umane, dar cu un contur neclar.

O alta legenda spune ca in urma cu ceva vreme, o copila in varsta de 5 ani, fiica unor sateni din apropiere, plecata fiind la joaca, nu s-a mai intors. Aceasta a reaparut in sat dupa alti 5 ani, purtand aceleasi haine si fara a sti de unde vine si mai ales ce s-a intamplat cu ea in tot acest timp.

Realizatorul emisiunii Destination Truth (“Destinatia Adevarul”) de pe SyFy, program destinat activitatilor paranormale si S.F. a plecat spre Romania cu scopul talmacirii intelesurilor ascunse ale padurii si explicarii acestora celor mai putin initiati. Aparatura electronica ce urma a fi folosita pentru emisiune nu a functionat, si mai mult decat atat, acesta se pare ca ar fi intrat in contact cu fortele ascunse ale padurii – lucru explicat prin faptul ca in urma drumetiilor sale acesta a fost in repetate randuri clatinat din mersul sau, “imbrancit” de-a dreptul de o forta pe care nu o putea vedea, dar de a carei prezenta era foarte constient. Cei care l-au insotit au mentionat aceste episoade pe site-urile pe care obisnuiau sa scrie spunand ca: “l-au gasit [e vorba de realizatorul emisiunii] intins pe jos, fara cunostinta, cu hainele sfasiate pe brate si zgarieturi pe fata. O data trezit acesta nu si-a amintit foarte bine ce s-a intamplat, dar ca era convins ca nu a fost atacat de vreun animal. A parut pur si simplu luat de vant si izbit de trunchiurile copacilor…”

Padurea Hoia-Baciu este pe cat de fascinanta, pe atat de inspaimantatoare. Localnicii o considera un loc tabu, un loc sacru, un loc al caror taine nu trebuiesc explicate. Multi din ei refuza sa se aventureze spre padure, si asta pentru ca batranii satelor inconjuratoare cred ca cei care-i trec pragul nu se mai intorc la casele lor.

Evenimentele petrecute langa Cluj din anii mai recenti au scos la iveala o regiune de pe intinsul padurii unde intreaga natura pare sa fi murit. Este o portiune unde totul e uscat, nu sunt copaci, iarba sau alte urme de vegetatie. Probe de sol extrase din acel pamant nu a putut sa explice fenomenul care impiedica regenerarea.

Padurea invaluita in mister, cu trunchiuri strambe si parca mai tot timpul invaluita in ceata poate deveni in anii urmatori loc de pelerinaj pentru amatorii de inexplicabil.

Mai multe articole pe acest subiect aici: http://theparanormal.ca/haunted_forests_woods.html

http://www.paranormalhaze.com/paranormal-forests/

https://hoiabaciuforest.com/

http://www.travelandleisure.com/articles/worlds-most-haunted-forests/7

Oana Stiff

 

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
">