Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Cum să îți aranjezi balconul sau terasa pentru iarnă – 6 idei pentru un spațiu exterior rezistent

Poate că vine iarna, dar încă nu există niciun motiv să împachetezi mobilierul de exterior. Cu puțină pregătire, te vei putea bucura de spațiul tău din aer liber pe tot parcursul anului! 

Iată șase metode pentru a te ajuta să profiți la maximum de balconul, curtea sau terasa ta pentru iarnă

Balcoanele și terasele oferă o schimbare binevenită a mediului în care trăiești, mai ales când petreci mai mult timp acasă în timpul iernii.

  • Mobilier rezistent la intemperii

Mobilierul care poate face față căldurii, ploii și înghețului este ceea ce ai nevoie pentru a te bucura de balcon sau de terasă pe tot parcursul anului. 

Căută mobilier și accesorii din lemn rezistente la intemperii, cum ar fi deck terasă de la valprestparchet.ro, sau din metale precum aluminiul sau fierul forjat. 

De asemenea, și pernele rezistente la intemperii fac ca întreținerea spațiului tău exterior în timpul iernii să fie mai ușoară.

  • Plante veșnic verzi

Când lucrurile arată puțin monotone și gri, există un singur lucru pentru a schimba atmosfera asta: plantele! 

Poți să îți îmbunătățești balconul sau terasa cu niște plante veșnic verzi în ghiveci sau cu plante cățărătoare, astfel încât să înflorească frumos, chiar și iarna.

  • Șemineul

“Chimineele”, sau altfel spus șemineele de exterior, sunt opțiuni excelente pentru o sursă de căldură atunci când dorești să petreci timp afară pe vreme rece. 

Pentru un balcon, un model mai mic, mai portabil este probabil o alegere mai bună, deoarece un șemineu necesită de obicei destul de mult spațiu în jur, pentru a nu reprezenta un pericol de incendiu. 

Înainte de a cumpăra, totuși, verifică dacă proprietarii clădirii (acolo unde este cazul) și legislația îți permite acest lucru.

  • Radiator sau calorifer

Dacă nu ai voie să instalezi un șemineu pe balcon sau nu ar fi practic pentru terasă, un calorifer te poate ajuta să îți asiguri confortul. 

Totuși, este important să te asiguri că nu îl așezi aproape de țesături sau orice altceva care poate lua foc și să îl aduci înapoi înăuntru când te retragi pentru noapte. De asemenea, amintește-ți că utilizarea greșită a prelungitoarelor este un aspect extrem de important.

  • Lampă de încălzire

O altă modalitate de a încălzi un balcon sau o terasă fără prea multe bătăi de cap este să obții o lampă de încălzire pentru exterior. 

În timp ce un calorifer care stă pe podea poate ocupa destul de puțin spațiu, lămpile de căldură montate pe perete sau suspendate sunt idei grozave pentru un spațiu mic. 

Totodată, lămpile de căldură pentru exterior au avantajul suplimentar de a oferi o lumină plăcută.

  • Închiderea balconului

Bineînțeles, închiderea balconului te ajută să păstrezi cel mai bine căldura înăuntru. Perdelele de exterior, jaluzelele sau paravanul pentru balcon se instalează rapid și sunt rentabile. 

Cu toate acestea, este posibil să nu reziste ploii sau zăpezii. De aceea, închiderea balconului îți va permite să te bucuri de priveliște fără a fi expus(ă) la frig.

În concluzie, un spațiu exterior rezistent la intemperii se poate adapta prin mai multe metode. Bineînteles, depinde de la situație la situație.

 

Sursa Foto: Pexels.com

Distribuie acest articol Oficial Media
Share