31/07/2021

PAPA FRANCISC s-a întors în CETATEA VATICANULUI

Papa Francisc s-a întors miercuri, 14 iulie 2021, în Cetatea Vaticanului după operația la colon din 4 iulie la spitalul ”A. Gemelli” din Roma.

Înainte de a reveni la reședința sa, pontiful a făcut o vizită de rugăciune și mulțumire la icoana Fecioarei Maria din bazilica Santa Maria Maggiore. În după-amiaza zilei precedente, papa a făcut o vizită micilor pacienți de la secția de oncologie pediatrică a spitalului în care era internat.

Înainte de a se întoarce la reședința sa din Casa ”Sf. Marta”, papa a mers la bazilica Santa Maria Maggiore unde, în fața icoanei Fecioarei Maria ”Salua Populi Romani”, a mulțumit pentru buna reușită a intervenției chirurgicale la care a fost supus în 4 iulie.

Totodată, papa s-a rugat pentru toți bolnavii, în special pentru cei pe care i-a întâlnit în zilele de spitalizare. Pontiful a ajuns în Cetatea Vaticanului în jurul orei 12.00.

În cursul după-amiezii de marți, papa făcuse o vizită la secția de Oncologie pediatrică, situată la etajul al 10  lea al Policlinicii ”A. Gemelli” din Roma, unde se află internat: a informat printr-o comunicare directorul Sălii de Presă a Sfântului Scaun, Matteo Bruni. Vizita Sfântului Părinte a avut loc în contextul unui concert de muzică, susținut în secția de oncologie de Ambrogio Sparagna și Orchestra Populară Italiană. Ansamblul muzical italian au organizat un proiect de 15 concerte, sub genericul ”Eco der core” (Ecoul inimii), realizat de Fundația Muzică pentru Roma în colaborare cu asociația Caritas Roma. Concertul de marți era în program la ora 16.30 chiar la spitalul ”A. Gemelli”, la mică distanță, practic, de camera în care este internat papa Francisc. Imediat ce s-a terminat concertul, pontiful s-a prezentat în secția de oncologie pentru a saluta fetițele, băiețeii și părinții care în aceste zile i-au transmis, la rândul lor, afecțiunea și susținerea.

Vizita papei de marți la micii pacienți ai secției de oncologie are loc la două zile după ce, duminica trecută, la rugăciunea ”Angelus”, papa a vrut să aibă alături de sine, la balconul etajului 10 al spitalului, câțiva copii bolnavi și însoțitorii lor. Papa a reluat cu acea ocazie întrebarea care ajunge la inima omului de orice religie și de orice convingere: ”Doamne, de ce suferă copiii?”

 

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share