Papa Francisc va consacra Rusia și Ucraina Inimii Neprihănite a Mariei

”Vineri, 25 martie a.c., în timpul Slujbei de Pocăință pe care o va prezida la ora 17.00 în bazilica Sfântul Petru, Papa Francisc va consacra Rusia și Ucraina Inimii Neprihănite a Mariei”  informează Sala de Presă a Sfântului Scaun.

În aceeași zi, gestul consacrării va fi săvârșit la sanctuarul din Fatima de trimisul papei, cardinalul Konrad Krajewski, elemozinar pontifical, se mai spune în comunicatul Sălii de Presă.

În mod semnificativ, pentru consacrarea Rusiei și Ucrainei la Inima Neprihănită a Mariei a fost aleasă ziua de 25 martie, sărbătoarea Bunei Vestiri. În timpul aparițiilor din 13 iulie 1917 la Fatima, în Portugalia, Fecioara Maria a cerut consacrarea Rusiei către Inima Sa Neprihănită, afirmând, potrivit celor trei copii care au avut viziunile, că în cazul în care această cerință nu ar fi îndeplinită, Rusia avea să-și răspândească ”erorile pretutindeni în lume, promovând războaie și persecuții ale Bisericii. Cei buni vor fi martirizați, Sfântul Părinte va avea mult de suferit, iar diferite națiuni vor fi distruse”.

După aparițiile mariane de la Fatima, printre foarte puținele apariții recunoscute de Biserică drept autentice, au avut loc diferite acte de consacrare la Inima Neprihănită a Mariei. Astfel, Venerabilul Slujitor al lui Dumnezeu papa Pius al XII-lea i-a consacrat lumea întreagă în 31 octombrie 1942, iar în 7 iulie 1952, prin scrisoarea apostolică ”Sacro vergente anno”, a consacrat popoarele Rusiei la Inima Neprihănită. Sfântul Paul al VI-lea, în 21 noiembrie 1964, a reînnoit consacrarea Rusiei la Inima Neprihănită a Mariei în prezența Părinților participanți la Conciliul Vatican II. Sfântul Ioan Paul al II-lea a pregătit o rugăciune pentru ceea ce a numit ”Actul de încredințare” care s-a făcut în bazilica Sfânta Maria cea Mare din Roma în 7 iunie 1981, un gest explicitat ulterior chiar la Fatima, în 13 mai 1982, în timpul Anului Sfânt al Răscumpărării. Succesiv, în 25 martie 1984, pontiful de origine polonă,  în unire spirituală cu toți episcopii din lume, a încredințat toate popoarele Inimii Neprihănite a Mariei. De adăugat că în timpul Marelui Jubileu din anul 2000, Sfântul Scaun a revelat a treia parte a secretului de la Fatima, iar cardinalul Tarcisio Bertone a subliniat că sora Lucia, una din vizionarele aparițiilor de la Fatima, a confirmat personal, printr-o scrisoare din 1989, că actul solemn și universal al consacrării corespunde celor cerute de Fecioara Maria. ”Da, s-a făcut”, a spus atunci sora Lucia, ”așa cum Doamna Noastră o ceruse, pe 25 martie 1984”.

În durerea cauzată de acest război, haideți să ne rugăm cu toții, împreună, cerându-i Domnului iertare și implorând pacea. Ne vom ruga cu o rugăciune pe care a scris-o un episcop italian  spus Papa Francisc, rostind: „Doamne Isuse Cristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluiește-ne pe noi, păcătoșii! Doamne Isuse, născut sub bombele Kievului, miluiește-ne pe noi! Doamne Isuse, care ai murit în brațele mamei tale, într-un buncăr din Harkov, miluiește-ne pe noi! Doamne Isuse, trimis la douăzeci de ani pe front, miluiește-ne! Doamne Isuse, care încă mai vezi mâinile înarmate la umbra crucii Tale, ai milă de noi! Iartă-ne, Doamne, dacă, nemulțumiți de cuiele cu care ți-am străpuns mâna, continuăm să ne potolim setea cu sângele celor sfâșiați de arme” a transmis Papa Francisc, astăzi.

 

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share