24/09/2020

PARADA BABEL, Mc Ranin: S-a oprit până și ploaia, avem relații directe cu divinitatea!

Parada BABEL a deschis aseară porțile întregului oraș, către Festivalul Artelor Spectacolului Târgoviște, aflat deja la ediția a IX-a. Peste 30 de țări și 200 de voluntari au strigat bucuria unei reîntâlniri culturale pe străzile cetății valahe încărcate de istorie.

Așa cum a declarat și domnul director al teatrului, Mihai Constantin Ranin, și Dumnezeu iubește Babel, pentru că ploaia s-a oprit atunci când inimile tuturor participanților au vibrat la unison în cea mai frumoasă întâlnire – PARADA BABEL.

”BABEL reprezintă imaginea bucuriei, a veseliei, a României. S-a oprit până și ploaia, ceea ce înseamnă că suntem în relații directe cu divinitatea, după plecarea Papei. Babel este o reîntâlnire cu istoria, este cultură în stare pură, simplitate, și oamenii nu trebuie să fugă de distracție. Babel ne bucură cu spectacole în fiecare zi, cu întâlniri extraordinare. Sunt prezenți oameni din patru continente, ceea ce nu este puțin, și mai ales pentru că i-am convins să vină pe banii lor, așa, ca la o nuntă din România.” a precizat MC Ranin, prezent la Parada BABEL.


Teatrul se plimbă pe străzile orașului Târgoviște

Directorul Festivalului, Mc Ranin, cel care a conceput această paradă, a realizat astfel de călătorii în stradă la Edinburg și Paris încă din 1996, precum și la festivalurile internaționale de teatru de la Sibiu și Craiova. Paradele aspiră să devină o tradiție a Babelului, ca o mare poartă deschisă către oraș.

Teatrul își dorește să vă iasă în întâmpinare, să vă întâlnească acolo unde vă petreceți timpul liber, unde uneori visați la lumi de poveste, îmbiați de parfum de tei. De data aceasta lumea de poveste vă va trece chiar prin fața ochilor. Spațiul urban, care uneori este atât de gri, devine viu, un tablou în mișcare, încărcat de cultura mai multor secole.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share