Parcul Mitropoliei din Târgoviște – Când se vor finaliza lucrările

Primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan, a spus în cadrul unei conferințe de presă, faptul că lucrările de la Parcul Mitropoliei din Târgoviște vor fi finalizate în primăvara anului viitor. Intervențiile sunt unele ample și vizează refacerea aleilor, refacerea spațiilor verzi, dar și măsuri de conservare și de punere în valoare a ruinelor. Proiectul are o valoare de aproximativ 6,7 milioane de lei și este finanțat din bugetul local al Primăriei municipiului Târgoviște.

Declarații pe larg din conferința de presă:

”Lucrările sunt în plină desfășurare iar termenul de finalizare este în primăvara anului viitor, dar se văd deja progresele pe care le-am realizat aici. Și repet, foarte curând vom avea și acest parc, parcul central al municipiului Târgoviște reabilitat, modernizat, cu zone foarte diverse începând de la zonele dedicate copiilor, vom avea un teren de sport, zona de foișoare, vom avea două fântâni pe această alee centrală care este în momentul de față în lucru și multe, multe alte surprize de natură să facă și din parcul Mitropoliei o zonă foarte atractivă, o zonă care nu a văzut de zeci de ani lucrări ample de reabilitare.

Tot pe zona centrală avem și piața Revoluției care este în lucru în acest moment și este un proiect destul de avansat și acolo, de asemenea s-a finalizat Piața Tricolorului și se lucrează în continuare la Cinematograful Independența astfel încât întreaga zonă centrală, dacă ne referim la aceste puncte de interes este într-o continuă reabilitare.

Sperăm ca undeva în primăvara anului viitor să fie gata și acest proiect, să fie gata și piața Revoluției astfel încât să putem discuta de o zonă centrală a municipiului Târgoviște cu adevărat spectaculoasă.

Acestor lucrări li se vor adăuga și lucrări pe zona de refacere a infrastructurii stradale, este vorba de proiectul pe fonduri europene care vizează modernizarea transportului public din municipiul Târgoviște, ceea ce înseamnă modernizarea bulevardului Mircea cel Bătrân, deasemenea bulevardul Regele Carol și a străzii Gării și totodată avem un proiect separat de reabilitare a bulevardului Libertății sau a străzii Calea Domnească.

Toate acestea vor debuta undeva probabil la începutul anului viitor iar municipiul Târgoviște va fi și pe această componentă de nerecunoscut.” a explicat Daniel Cristian Stan.

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share