Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Radu Popa: Facem un apel la toți combatanții politici să iasă din logica războiului și să se apuce de treabă

Vicepreședintele PSD Dâmbovița, fostul deputat Radu Popa, a vorbit astăzi în conferința de presă despre rezultatele pozitive obținute la alegerile locale, dar și despre faptul că cetățenii își doresc proiecte pentru a le fie rezolvate problemele din comunități și nu să fie spectatori într-un război politic permanent din care ei cu siguranță nu câștigă nimic.

Facem un apel la toți combatanții politici să iasă din logica războiului și să se apuce de treabă, pentru că oamenii nu ne-au votat să ne certăm și să ne luptăm unii cu alții. Este nevoie ca toate forțele politice să se așeze la masă și să găsească elementele de consens pentru a împinge înainte proiectele din Dâmbovița. Avem un nou președinte al Consiliului Județean, tânăr, și în jurul domniei sale putem construi toate proiectele pe care ni le-am propus la nivelul județului Dâmbovița. Unitatea este cheia succesului și dacă rămânem uniți suntem cei mai puternici.” a spus Radu Popa.

Liderul PSD a mai vorbit și despre organizarea dezastruoasă a alegerilor din București și din țară, context în care PSD a sesizat OSCE și Comisia Europeană și a făcut plângere penală la Parchetul General.

”În timp ce uriașul scandal de fraudare a votului a depășit granițele României și este relatat pe larg în presa internațională, Iohannis girează această nebunie prin mesaje de felicitare la adresa Guvernului și a ministrului de interne. PSD a sesizat OSCE și Comisia Europeană și a făcut plângere penală la Parchetul General. Ne aflăm în fața celei mai scandaloase suspiciuni de fraudă în alegeri din ultimii 30 de ani, iar Birourile electorale răspund la comandă politică. Unde vor PNL și USR se renumără sau se reiau voturile. Unde cere PSD, se repinge. Biroul electoral Central a dispus reluarea alegerilor pe Moldova Nouă unde candidatul PSD câștigase cu peste 47%, motivând că acesta nu avea dreptul de a candida. Deși avea decizie judecătorească care îi permitea să candideze și a admis cererile de renumărare a voturilor în Călărași și în sectorul 5, la cererea PNL și a USR. În așteptare sunt și alte localtități unde s-ar putea relua alegerile sau s-ar putea dispune renumărarea voturilor, precum Mangalia, Neamț și în altele unde s-au făcut astfel de solicitări.

La București s-a demonstrat evidența privind sistemul AEP a unor procese verbale în care unuia dintre candidați i-au apărut sute de voturi în plus față de cele consemnate în procesul verbal. Iar BEC a respins cererile de renumărare.

Am o întrebare pentru români și pentru ambasadorii țărilor europene, acreditați la București:

De ce mai votăm dacă atunci când se constată ilegalități, nimeni nu ia nicio măsură și nimic nu se întâmplă. Oare în țările europene la fel se întâmplă când opinia publică vede fraudarea votului?

Trebuie să scuturăm acest iz de dictatură de anii 50, atunci când Stalin spunea că nu contează cine votează, ci doar cine numără voturile.” a precizat Radu Popa.

Despre alegerile parlamentare din 6 decembrie, acesta a spus că trebuie respectat termenul anunțat.

”Minciuna lansată în spațiul public de Iohannis și de Orban, potrivit căreia nu se știe ce se întâmplă cu prelungirea actualului Parlament, trebuie oprită.” 

Mai multe detalii in video:

Citește și:

Rezultate alegeri locale PSD Dâmbovița – Corneliu Ștefan, noul președinte al Consiliului Județean

Cristian Stan: Le promit târgoviștenilor că nu-i voi dezamăgi!

Deputat PSD, Carmen Holban: Vă mulţumesc din suflet pentru încrederea pe care ne-aţi acordat-o!

Distribuie acest articol Oficial Media
Share