Parlamentul a adoptat un act normativ prin care a stabilit redeschiderea piețelor agroalimentare

În urmă cu puțin timp, la inițiativa Partidului Social Democrat, Camera Deputaților, in calitate de cameră decizională, a adoptat un proiect de lege cu urmatorul conținut:
“Pe durata stării de alertă, piețele agroalimentare în spații închise, târgurile, bâlciurile, piețele mixte şi volante, talciocurile, aşa cum sunt definite potrivit art. 7 alin. (1) din Hotărârea Guvernului nr. 348/2004 privind exercitarea comerțului cu produse şi servicii de piață în unele zone publice, cu modificările şi completările ulterioare, își vor putea continua activitatea, cu respectarea restricțiilor referitoare la distanțarea socială şi a măsurilor de protecție sanitară”.
PNL si USR nu au votat proiectul de lege.
Potrivit Constituției, legea se trimite, spre promulgare, Preşedintelui României. Promulgarea legii se face în termen de cel mult 20 de zile de la primire.
Rămâne de văzut cât de repede legea va fi promulgată sau dacă Președintele va continua bătaia de joc la adresa producătorilor și cumpărătorilor și va cere Parlamentului reeximanarea actului normativ.
 Dacă tot trebuie sa ieșim la vot pe 6 decembrie, hai să ne luăm revanșa!” a transmis primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan, într-o postare pe facebook.
Distribuie acest articol Oficial Media
Share