19/09/2021

Parteneriatul româno- american în domeniul energiei este unul solid

În data de  29 iulie, responsabilul principal al politicii în domeniul energiei nucleare al președintelui Joseph Biden, Secretar Adjunct interimar Kathryn Huff și Chargé d’Affaires David Muniz s-au întâlnit cu Ministrul Energiei Virgil Popescu pentru a discuta despre dezvoltarea energiei nucleare a României.
”În cadrul întâlnirii am discutat modalitățile concrete prin care trecem la implementarea Acordului, precum și la oportunitățile de investiții și dezvoltare pe care acesta le va aduce României. Țara noastră va avea beneficii nu doar din perspectiva sectorului energetic și a celui economic, ci și beneficii pe diferite paliere, una dintre dimensiunile abordate astăzi fiind cea a educației și pregătirii studenților, în contextul unui program de schimb de experiențe în domeniul energiei.
Astfel, relația bilaterală România-SUA va fi întărită și consolidată dincolo de activitățile prevăzute în cadrul Acordului. La întâlnire au mai participat Secretarii de Stat Dan Drăgan și George Niculescu, precum și CEO-ul Nuclearelectrica Cosmin Ghiță” a ținut să transmită ministrul energiei, Viorel Popescu.
Distribuie acest articol Oficial Media
Share