15/06/2021

Pasajul suprateran de la Mintia nemulțumește localnicii

Prefectul județului Hunedoara, Călin Petru Marian, a mediat astăzi o întâlnire între locuitori ai satului Mintia, din comuna Vețel, pe de-o parte, și reprezentanți ai beneficiarului și constructorului tronsonului de cale ferată de mare viteză care traversează localitatea, pe de altă parte.

La discuții a participat și subprefectul Oana Andreea Biriș.

Locuitorii sunt nemulțumiți de proiectul unui viitor pasaj suprateran care traversează calea ferată, dar și de unele documente privind exproprierile.

La discuții a participat și reprezentantul companiei de produse avicole care deține o fabrică de nutrețuri combinate, pe o parte din suprafața destinată construcției.

 

Prefectul Călin Petru Marian le-a precizat sătenilor că proiectul, derulat cu fonduri europene, nu poate fi modificat însă, printr-o colaborare a locuitorilor cu beneficiarul (CFR SA) și constructorul, ar putea fi găsite unele soluții tehnice astfel încât,  să se țină cont  de solicitările proprietarilor și, în limitele legale, o parte dintre acestea să fie rezolvate.

În urma discuțiilor și a deplasărilor din teren s-a stabilit ca în următoarele zile să fie trimise Instituției Prefectului solicitările locuitorilor și documentele prezentate de aceștia pentru a putea fi transmis un punct de vedere Companiei Naționale de Căi Ferate.

 

 

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share