Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Pași importanți în vederea dezvoltării stațiunii de interes național Padina – Peștera

La sfârșitul lunii mai 2020, Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Alexandru Oprea, a semnat contractul de lucrări (proiectare și execuție) pentru realizarea Centrului Salvamont, zona Peștera, comuna Moroeni”.

Proiectul are valoarea de 5.879.770 lei, fără TVA.

Având în vedere preocuparea Consiliului Județean Dâmbovița de a realiza investiții ce vizează dezvoltarea infrastructurii turistice în zona montană, este prioritară reabilitarea și extinderea actualului Centru Salvamont, ce cuprinde spații adecvate pentru desfășurarea corespunzătoare a activităților, dar și dotările minime pentru intervențiile echipajelor specializate.

Misiunea salvatorilor montani și salvatorilor subterani din cadrul Serviciului Public Județean Salvamont Salvaspeo Dâmbovița este de a salva – utilizând tehnici speciale – persoanele accidentate aflate în zone greu accesibile, de a căuta și recupera persoanele rătăcite sau dispărute, precum și de a preveni accidentele montane și subterane.

Pentru îmbunătăţirea condiţiilor igienico – sanitare şi respectarea cerinţelor de mediu din zona Salvamont, în anul 2019 a fost pusă în funcțiune o staţie pentru epurarea apei menajere uzate, în conformitate cu normele și standardele în vigoare, aceasta fiind în prezent în perioada de garanție.

Reamintim faptul că, tot în luna mai 2020, președintele Consiliului Județean Dâmbovița a semnat și contractul de lucrări (proiectare și execuție) pentru realizarea „Centrului Multifuncțional pentru Servicii de Urgență și Jandarmerie Montană, zona Peștera, Comuna Moroeni”, în valoare de 7.207.873,82 lei (fără TVA).

 

Biroul Comunicare, Relații Externe al Consiliului Județean Dâmbovița

Distribuie acest articol Oficial Media
Share