Pasivitatea este cel mai mare dușman al progresului

„Acceptă ce-ți oferă viața și încearcă să bei din fiecare cupă. Toate vinurile trebuie să fie gustate; unele trebuie să fie doar sorbite, dar în cazul altora, sticla trebuie băută toată.”
                                                                              Paulo Coelho
Am avut parte de o viață frumoasă, plină de surprize, unele plăcute altele nu. Le-am luat ca atare, ca pe ceva ce trebuia să trăiesc, să experimentez.

Fiecare din noi trece prin viață prin momente pe care nu și le dorește, dar pe care nu le poate evita pentru nu depinde de noi. Este important să ne învățăm lecția, să ne ridicăm, să mergem înainte, să recunoaștem semnele acelei provocări în situații noi și…să o evităm.

Dar și mai important cred că este să luăm atitudine. Să nu mai trecem pe anomalii doar pentru că nu ne afectează pe moment. Nu știm niciodată când vom ajunge să ne confruntăm exact cu același lucru.
Mă refer inclusiv la incorectitudinile din turism, din instituții. Când vedem ceva ce nu este corect, ceva ce nu merge cum trebuie să verificăm și să luăm atitudine. În mod sigur vom găsi sprijin.

Sunt oameni care nu au inițiativă, dar sunt buni susținători. Când avem în jurul nostru astfel de oameni trebuie să luăm decizia să vorbim, să avem curaj să devenim lideri de opinie, să îi determinăm să acționeze, să ia atitudine. fără atitudine vim deveni dar niște mici roboței docili. Ori noi suntem oameni, avem conștiință…gândim…avem curaj..

Pasivitatea este cel mai mare dușman al progresului. Vedeți? Nu ne amestecăm, nu luăm atitudine, dar când ni se întâmplă nouă ne supărăm pe pasivitatea celor din jur.

Haideți să avem curaj!

Uitați de acel românesc „Asta e… Ce pot face eu? ” sau „Nu mă amestec ” .
Nu este normal. Pasivitatea este cel mai mare dușman al progresului. Vedeți?

Eu, cu riscul de a fi socotită rea, am să urmăresc un pic să văd când, cum și cine avizează și verifică unitățile de cazare, hoteluri sau pensiuni. Și am să vorbesc! Este inadmisibil ca tu, consumator și plătitor, să nu fii respectat, să nu primești ceea ce ai plătit. Desigur și tu consumator și plătitor trebuie să îl respecți pe furnizorul tău de servicii, să nu îi distrugi munca. Este vorba de respect reciproc, încredere, bun-simț…

Tot cu riscul de a fi considerată rea am să urmăresc și activitatea acelor instituții a căror prestație mă afectează direct.  Nu se poate ca tu, plătitor corect de taxe și impozite să nu fii respectat, să nu fii deservit așa cum trebuie, din comoditate, din indolență, din acel proverbial „je m’en fiche” al românului. Desigur că și tu solicitant al unui serviciu într-o instituție trebuie să îl respecți și să îl înțelegi. El nu face altceva decât să respecte și să aplice niște legi pentru că asta este treaba lui.

Este vorba despre respect reciproc, încredere și bun simț…

Toate acestea înseamnă progres. Dar progresul nu se poate face cu pasivitate. Progresul are nevoie de atitudine, de curajul de a lua atitudine și de vorbi. Dar, mai ales, haideți să avem curajul de a acționa!

Haideți să vorbim!

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share