Spitalul Județean de Urgență  din Târgovişte efectuează teste pentru coronavirus în sistem PCR

 

Având în vedere faptul că, în spațiul public, s-a vehiculat că Spitalul Județean de   Urgență  din   Târgovişte   nu   efectuează   teste   pentru coronavirus   în   sistem   PCR,   pentru   o   informare   corectă   și   exactă, comunicăm opiniei publice următoarele:

1. În   momentul   de   față,   la   Spitalul   Județean   de   Urgență   din Târgovişte este în funcțiune un aparat de testare moleculară real-time PCR, la Dispensarul TBC, aparat care a fost optimizat pentrua putea efectua și teste pentru coronavirus.

Capacitatea acestuiaeste de 4 teste/oră, ceea ce înseamnă 28 de teste/zi. Aparatul real-time PCR de la Dispensarul TBC este automat, în sistem închis,asigură precizia rezultatelor, dar şi siguranţa personalului care-lutilizează.

2. În luna martie, Spitalul Județean de Urgență din Târgovişte a inițiat prin SICAP o procedură de achiziție „echipament automat integrat de   diagnostic   rapid   prin   metoda   PCR   și   teste   pentru   detecțiaCOVID-19”.

” Întrucât ofertantul a propus furnizarea aparatului PCR în iunie-iulie și livrarea testelor pentru coronavirus abia în septembrie, am fost obligați să   reluăm   achiziția,   procedură   care   s-a   finalizat   cu   încheierea Contractului de furnizare nr. 1369/15.05.2020, conform căruia, în 14 zile, urmau să ajungă la Târgovişte, din Marea Britanie.

Atât aparatul PCR cât și testele pentru coronavirus.  Din păcate, au apărut întârzieri la livrare, cauzate chiar de pandemia deCOVID-19, în sensul că Ministerul Sănătății din Marea Britanie nu aeliberat încă autorizația pentru export. În această situație, există două soluții de rezolvare, fie așteptăm avizul Ministerului Sănătății din MareaBritanie, fie reziliem contractul încheiat și reluăm procedura de achiziție.Îi   asigurăm   pe   dâmbovițeni   că   analizăm   situația   cu   maximăresponsabilitate și vom alege cea mai bună variantă.      ”

Manager SJUT, Purtator de cuvant SJUT,dr. Claudiu Dumitrescu  dr. Elena Firoiu

Distribuie acest articol Oficial Media
Share