Patriotismul, Credința și Educația ne pot salva ca națiune!

”A FI  PATRIOT, PRIN ACȚIUNEA TA ESTE SĂ FACI  BINE POPORULUI TĂU” 

Europarlamentarul  umanist  Maria Grapini, s-a întâlnit, duminică, la Ţebea, după ceremonialul religios și depunerile de coroane cu protestatarii de la Mintia, cu ceferiștii, pensionarii și cu oamenii simpli.  Potrivit eurodeputatului Grapini,”România nu a avut un  preşedinte și un ministru capabil care să negocieze perioada de tranziţie pentru energia pe cărbune”, în contextul în care, spre exemplu, Polonia a negociat cu UE ca, până în anul 2050, să lucreze cu cărbune. Mai grav este  faptul,  că au vândut  cea mai mare termocentrală din vestul țării, cea de la Mintia.

”Patriotismul nu se manifestă prin vorbe, ci prin fapte! Politicienii trebuie să își arate patriotismul prin acțiuni concrete. Avram Iancu a plecat de 150 de ani dintre noi, dar a lăsat în inimile românilor și a generațiilor următoare ideea de înalt patriotism. “O națiune nu poate exista dacă nu îți iubești țara!” Asta o spun și acolo, în Parlamentul European, de multe ori. Avram Iancu ne-a dat o lecție de istorie pe care suntem obligați să o transmitem mai departe.  Dacă nu îți iubești țara, nu aparții țării. Asta o spun mereu. A iubi țara nu înseamnă a declara, ci înseamnă a face. Avram Iancu este, până la urmă, o veritabilă lecție de istorie care trebuie știută de orice român dar, mai ales, ar trebui luat ca exemplu în acțiune, implicare, dăruire și atitudine. Patriotismul, credința și educația ne pot salva ca națiune! . Avem nevoie de UNITATE. M-am bucurat că am văzut români autentici, la slujba de la biserică, că am văzut copii îmbrăcați în costume naționale, și poate că aceasta este ȘANSA  noastră, ca generația care vine din urmă, să se întoarcă cu fața la CREDINȚĂ. Totuși, nu știm să respectăm momentul, o comemorare și faptul că anumite persoane, chiar dacă le displac politicianul, un partid, trebuie să respectăm momentul.  Iar PATRIOTISMUL NU TREBUIE STRIGAT ÎN STRADĂ, CI TREBUIE PRACTICAT ȘI LA BISERICĂ. A FI PATRIOT PRIN ACȚIUNEA TA, E SĂ FACI BINE POPORULUI TĂU.  La Țebea am avut ocazia  să discut cu oameni prezenți la eveniment. Oamenii își mai pun încă SPERANȚĂ. Nemulțumirea lor este că, sunt prea multe vorbe și puține fapte, ei așteaptă o rezolvare. Cei care guvernează trebuie să știe ce să facă.  Lucrătorii la calea ferată, cei de la termocentrala Mintia, pensionarii! Se simt abandonați! A guverna înseamna să ai grijă de oameni.”, le-a spus oamenilor Maria Grapini, care a atras atenţia, încă o dată, asupra necesităţii elaborării de către Parlament a unei legi a răspunderii ministeriale prin care să răspundă nu numai material, dar şi penal, dacă este cazul, nu doar toţi cei care au făcut rău, dar şi cei care nu au făcut ce au promis” a ținut să declare europarlamentarul Maria Grapini.

Anul acesta, manifestarea a fost structurată pe parcursul a două zile, cea de sâmbătă fiind dedicată sfințirii noii picturi a Bisericii Ortodoxe „Adormirea Maicii Domnului” de la Țebea, eveniment oficiat de un sobor de preoţi şi înalţi ierarhi, în frunte cu Mitropolitul Ardealului, Laurenţiu Streza.
Serbările s-au încheiat cu un spectacol folcloric, iar pe scena de la Țebea au urcat nume importante ale folclorului românesc.
Anul acesta, la Țebea, evenimentul a avut o încărcătură aparte, mii de români  venind să îl omagieze pe Avram Iancu,din toate colțurile țării și din Republica Moldova,  semn că marele erou al românilor nu a fost uitat.

 

 

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share