Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

PAVILION Muzical – Puntea dintre artă și terapia prin muzică

După prima etapă a evenimentelor din cadrul proiectului PAVILION Muzical – prin cartier, organizat în perioada 21 – 23 Octombrie 2021 de Asociația Tribul Artistic (Trib’Art), ne simțim mândri să reconfirmăm faptul că interesul pentru cultură și pentru muzica clasică este nelipsit din identitatea orașului.
Am avut parte de zile de poveste alături de copiii din școlile timișorene iar la evenimente am primit vizita unor oameni minunați:
Vlad Popescu – vioară, Roxana Ardeleanu – pian, Sorina Savii – percuție, Cosmin Cobasa – corn, Dumitru Palagniuc – flaut, Andrei Văleanu – clarinet dar și tineri artiști și muzicieni aflați încă pe băncile Facultății de Muzică și Teatru din Timișoara astfel că evenimentele au fost un prilej de bucurie și coeziune.
Deși s-au adresat unui public foarte tânăr, momentele muzicale s-au bucurat de un real succes, auditoriul fiind purtat în lumea muzicii clasice de măiestria artiștilor. Chiar dacă pandemia ne obligă să păstrăm distanțare socială față de ceilalți, cu ajutorul tehnologiei, a aplicațiilor media și a rețelelor sociale, ne-am unit forțele și am reușit să îi ținem piept.
Muzica a ajuns la toți cei care și-au dorit un moment de liniște și detașare de la cotidian și grație organizării și colaborării, am reușit să transmitem mesajul nostru și al artiștilor care s-au implicat în proiect, dincolo de limitările existente, transformând etapa I a evenimentului într-o reușită.
Etapa a II – a, ce va avea loc în perioada 11 – 18 Noiembrie 2021, se anunță a fi cel puțin la fel de interesantă și plină de nuanțe muzicale.
Sub coordonarea Angelicăi Postu, expert în muzicoterapie și muzicoterapeut la Spitalul Universitar de Psihiatrie Charite din Berlin (fiind totodată și fondatoarea Asociației Române de Muzicoterapie) și a lui Vlad Popescu (director artistic), PAVILION Muzical – prin cartier devine locul în care ne regăsim și uităm de griji, muzicoterapia fiind una dintre cele mai expresive forme de exprimare a trăirilor și de eliberare a psihicului.
În continuare, vom face tot posibilul ca evenimentele organizate de Asociația Tribul Artistic (Trib’Art) să se desfășoare cu luarea tuturor măsurilor de protecție, grija noastră fiind în primul rând sănătatea și siguranța participanților, ședințele de muzicoterapie să aibă loc în cele mai bune condiții iar cursurile și activitățile rămase în etapa a II-a din cadrul proiectului să fie organizate și susținute la cele mai înalte standarde.
Pagina de Facebook a evenimentului https://www.facebook.com/PavilionMuzical și site-ul oficial https://www.pavilionmuzical.ro/ vă stau la dispoziție pentru informații suplimentare.
PAVILION Muzical – prin cartier este un proiect realizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Timișoara și al Consiliului Local Timișoara prin Centrul de Proiecte, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Timiș, Fundația Județeană pentru Tineret Timiș, muzicieni și studenți din cadrul Facultății de Muzică și Teatru. Vă transmitem toate gândurile noastre de bine și vă așteptăm cu drag la evenimentele organizate de Asociația Tribul Artistic (Trib’Art) – https://tribulartistic.ro/ dar și la cele care urmează în cadrul proiectului PAVILION Muzical.
Asociația Tribul Artistic (Trib’Art) – https://tribulartistic.ro/.

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share