Pe parcursul weekend-ului, polițiștii dâmbovițeni au continuat acțiunile pentru siguranța cetățenilor

În perioada 8-9 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița au continuat acțiunile organizate pentru creșterea gradului de siguranță a cetățenilor, menținerea ordinii și liniștii publice și verificarea respectării măsurilor impuse în contextul pandemiei de COVID-19.

Astfel, au fost organizate 36 de acțiuni punctuale în contextul epidemiologic generat de virusul Sars-CoV-2, fiind verificate 125 de societăți comerciale/ persoane fizice autorizate, 117 restaurante/terase/fastfood-uri și 40 de operatori autorizați/ transportatori de persoane.

Totodată, polițiștii au fost prezenți pe prinicapalele drumuri publice, asigurându-se că se respectă regulile de circulație, precum și măsurile de protecție sanitară. În acest sens au fost controlate 632 de autovehicule destinate transportului de persoane.

Pentru neportul măștii de protecție, polițiștii dâmbovițeni au aplicat 21 de sancțiuni contravenționale.

Polițiștii continuă acțiunile organizate pe raza întregului județ, în sistem integrat, alături de celelalte structuri teritoriale ale M.A.I., pentru siguranța cetățenilor.

Mandat de executare a pedepsei închisorii, pus în aplicare de polițiști

La data de 7 ianaurie a.c., polițiștii din cadrul Secției nr. 1 Poliție Rurală Târgoviște au pus în aplicare un mandat de executare a unei pedepse privative de libertate emis pe numele unui bărbat de 24 de ani, din Șotânga.

Cel în cauză a fost condamnat la 4 ani de închisoare cu executare pentru comiterea infracțiunii de tâlhărie calificată.

Bărbatul a fost depus în Penitenciarul Mărgineni.

Infracțiuni la regimul rutier, constatate de polițiști

La data de 10 ianuarie a.c., în jurul orei 02:34, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au fost sesizați cu privire la faptul că un autoturism s-a izbit de un stâlp pentru susținerea energiei electrice.

Polițiștii s-au deplasat la fața locului, unde au constatat că un bărbat de 21 de ani, în timp ce conducea un autoturism, fără a poseda permis de conducere, ar fi părăsit partea carosabilă și s-ar fi izbit de un stâlp.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, acesta prezentând o alcoolemei cu o valaore peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Totodată, în urma producerii evenimentului rutier, șoferul a fost rănit, fiind transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe și vătămare corporală din culpă.

De asemenea, la data de 8 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Secției nr. 13 Poliție Rurală Titu au surprins, în loclaitatea Odobești, un bărbat din localitate, în timp ce conducea un autoturism fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal și efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Un alt bărbat, în vârstă de 48 de ani, din municipiul Târgoviște, a fost depistat de polițiști în timp ce conducea un autoturism, pe Șoseaua Găești, aflândus-e sub influența alcoolului.

În urma testării cu aparatul etilotest, bărbatul a prezentat o alcoolemie cu o valoare de 1,10 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la spital pentru prelevarea de probe biologice, unde a refuzat recoltarea probelor.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de refuzul de la prelevarea mostrelor biologice.

 

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share