Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Ziua Culturii Naționale – Concert la Liceul de Arte ”Bălașa Doamna” din Târgoviște

 În fiecare an, la data de 15 ianuarie este marcată Ziua Culturii Naţionale, în semn de omagiu faţă de poetul naţional al românilor, Mihai Eminescu. Născut la data de 15 ianuarie 1850, în monumentala sa operă literară şi publicistică a creionat, în cuvinte bine alese, credinţa şi istoria acestui popor.

Consiliul Județean Dâmbovița, prin Centrul Judeţean de Cultură, în colaborare cu Liceul de Arte ,,Bălașa Doamna” din Târgovişte, invită publicul vineri, 14.01.2022, ora 17:00, în Amfiteatrul liceului, la primul concert din acest an, dedicat Zilei Culturii Naţionale.

Piese celebre ale unor compozitori reprezentativi pentru creația lirică românească vor fi interpretate de către: baritonul Yuriy Tsiple, acompaniat la pian de  prof. Andrei Georgescu, cărora li se vor alătura Corul Cantabile al Liceului de Arte „Bălaşa Doamna”, dirijor prof.univ.dr. Florin Badea, Trio Instrumental format din elevii Teodora Stroe-vioară, Idaira Butăroiu-violoncel, Luca Mihai-pian și soliştii vocali Iustin Grigoraşcu şi Livia Stoica.

Spectacolul se va desfășura în conformitate cu măsurile legale pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de SARS-CoV-2

Compartimentul Comunicare al Centrului Judeţean de Cultură Dâmboviţa

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share