Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Pedaleaza pentru cei care au nevoie de ajutor

Anton Duma, in varsta de 47 de ani, din Bacau, a ales sa isi transforme pasiunea in actiune umanitara. Astfel, acesta s-a apucat sa pedaleze pentru a-i ajuta pe cei defavorizati. In prezent, barbatul face turul Romaniei pe bicicleta, cu scopul de a strange fonduri pentru 28 de femei care nu traiesc intr-un mediu decent.
Expeditia „Pedalez pentru Betania”, de 5000 km, a fost inceputa de Anton Duma in data de 16 iunie si cuprinde turul Romaniei. Initiativa este a acestui aventurier, care este sustinut de presedintele Asociatiei Betania din Bacau, de origine olandeza. 

„Este vorba despre un pachet de 5000 km care s-a scos la vanzare pentru suma de 5000 euro. Se numeste Cumpara un km cu un euro. Impreuna ajutam 28 de fete de la Asociatia „Betania” din Bacau. 

Traiesc pe bicicleta, traiesc pentru bicicleta de 7 ani, calatoresc, hoinaresc, dar acum mi-am facut chiar un mod de viata din acesta pasiune.” a spus Anton Duma.
Cele 28 de fete au peste 18 ani si au fost nevoite sa paraseasca centrele sociale in care se aflau. Prin aceasta activitate, vor fi indrumate pentru a avea un stil de viata sanatos si decent.
„Donatiile vin din partea oamenilor care apreciaza ceea ce fac, care vor sa ajute. Impreuna ajutam 28 de fete care provin din centre de plasament. Acestea vor fi luate pentru a li se oferi o directie mai buna spre o viata sanatoasa, de catre Asociatia Betania.”
Pe langa cauza umanitara pentru care lupta, initiativa biciclistului are si alte scopuri. 

 „Nu este un traseu continuu. Eu incerc sa fac pauze in fiecare oras ca sa reintemeiez familia biciclista in Romania, sa le insuflu ca, de fapt, bicicleta nu este doar o fita, ci poate deveni chiar un mod de viata si un mijloc de a te deplasa dintr-un loc in altul. 

In ceea ce priveste comunitatea biciclista sunt foarte dezamagit, deoarece am vazut ca la noi, in Romania, nu exista o cultura a bicicletelor, este o fita a acestora. Cred ca ar trebui lucrat la ceea ce priveste umanitatea. Acea  forma a biciclistilor de muschi si orgolii ar trebui sa o dam la o parte, sa fim mai interactivi, mai umani.”
Anton Duma este somer si nu are familie, insa, conform spuselor acestuia, „este cu toata lumea”. Demonstreaza ca a parcurs mai multe orase prin intermediul facebook-ului si prin stampilele din fiecare localitate, stranse intr-un jurnal de calatorie.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
">
WordPress PopUp Plugin