Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Perfect Body – De ce sunt necesare suplimentele nutritive

 În ultima vreme am observat o atenție sporită dată modului de viață, mișcării în natură dar și în locuri special amenajate și, de asemenea, nutriției. Fie că facem înot, fotbal sau tenis, fie că mergem la sală sau în excursii montane, pe lângă toate acestea noi avem mereu nevoie de o nutriție pe măsură. Și cum alimentația nu poate fi totală, specialiștii ne indică anumite suplimente nutritive de care trebuie să ținem cont în funcție de intenția privind corpul și sănătatea noastră.

Perfect Body îți oferă ocazia de a întâlni  persoane care te pot îndruma în mod direct și care îți vor da cele mai potrivite sfaturi, în funcție de ceea ce dorești să obții de la trupul tău. Astăzi, un interviu cu Sorică Stelian, promotorul unei vieți sportive și sănătoase.

OFICIAL MEDIA: Cum a apărut ideea distribuirii de suplimente nutritive în Tårgovişte?

Stelian Sorică: Totul a pornit de la pasiunea pe care o am pentru sport, pentru fitness mai exact. Practicând sport, cumpăram de pe internet suplimente pentru a mă ajuta în obținerea rezultatelor dorite. De pe orice site comandam trebuia sa plătesc transportul, pe lângă faptul că nu puteam vedea produsul decât în momentul în care îl primeam prin curier, pentru că la noi în oraș nu exista un magazin de acest fel în acel moment. Astfel, am luat decizia de a deschide acest magazin și de a veni în întâmpinarea tuturor celor care practicau sport, consumau suplimente sportive și nu le puteau achiziționa decat on-line.

O.M. Cât ai putea spune că este afacere şi cât pasiune în ceea ce faci?

S.S. Clar, pasiunea primează în detrimentul afacerii. Așa cum am menționat, totul a pornit de la pasiunea pentru sport. Faptul că am putut transforma pasiunea în afacere este un lucru cu atât mai benefic pentru mine deoarece pot îmbina ambele lucruri.

O.M.  Ai o selecție proprie când alegi producătorul și pe ce se bazează?

S.S. Sigur. În momentul în care am decis care vor fi firmele de la care voi aduce produse în magazin, m-am bazat pe anumite caracteristici cum ar fi: calitatea produselor demonstrată în timp, prețul produselor, cerințele celor care practică sport, experiența proprie.

O.M. Cum simți stilul de viață al târgoviștenilor, mai ales că ești la rândul tău o fire sportivă?

S.S. Din câte am observat, din ce în ce mai mulți târgovișteni optează pentru un stil de viață cât mai sănătos, își doresc să facă mișcare; sălile de fitness din oraș devin câteodată neîncăpătoare. Acest lucru nu poate decât să mă bucure și îndemn cât mai multe persoane să adopte un stil de viață sănătos prin mișcare și alimentație, deoarece sănătatea este lucrul cel mai de preț pe care îl avem în această viață și de care ar trebui să avem cât mai multă grijă.

O.M Există diferențe de preț și calitate între ce se comandă pe internet și produsele pe care le oferi tu?

S.S. Ca și calitate nu aș putea spune că există diferențe, deoarece -spre exemplu- dacă un client cumpără o creatină de la mine din magazin de la o anumită firmă și un altul cumpără aceeași creatină de pe internet de la aceeași firmă, ea clar va fi aceeași din punct de vedere calitativ. Însă nu pot spune același lucru despre preț. Prețul este mai mic decât cel de pe internet deoarece lucrăm direct cu distribuitorii de la nivel național și nu prin intermediari, cum fac majoritatea site-urilor; plus că nu există taxe de transport. Un alt punct forte pe lângă preț este și următorul: clientul vine în magazin, vede produsul, discută cu consultantul nostru din magazin care -în funcție de nevoile acestuia- îi recomandă produsul care i s-ar potrivi cel mai bine, iar acest lucru nu se întâmplă atunci când se comandă produse on-line.

O.M. Ca profesionist, ce recomanzi celor care depun efort fizic, fie că sunt sportivi de performanță, fie că doar lucrează pentru un corp agreabil și o sănătate de invidiat?

S.S. Este simplu. Ar trebui doar să respecte 3 reguli ușoare pentru a avea cele mai bune rezultate:

Alimentația, care ar trebui să aibă un aport echilibrat în ceea ce privește macronutrienții (carbohidrații, proteinele dar și lipidele) dar și micronutrienții (vitaminele și mineralele necesare organismului). Aici intervin și suplimentele nutritive deoarece alimentele nu ne oferă toți nutrienții în cantitătile optime de care corpul nostru are nevoie, fiind nevoie să le suplimentăm din exterior.

Antrenamentul – acesta variază în funcție de sportul practicat (pe echipă sau individual). Indiferent de tipul de sport practicat (în aer liber sau în sala de sport), important este să facem mișcare pentru a avea un stil de viață sănătos dar și pentru a ne modela corpul în funcție de preferințele fiecăruia.

Odihna – pentru a putea obține cele mai bune rezultate, este nevoie de cel puțin 7-8 ore de somn pe noapte. În această perioadă de odihnă, corpul se reface după efort dar se și secretă hormonii necesari anabolismului și implicit hipertrofiei (creșterii masei musculare).

O.M. Ceva produse de ultimă oră și cu un impact pozitiv în suplimentarea nutriției?

S.S. Din punct de vedere al impactului pozitiv în suplimentarea nutriției, nu aș putea să enumăr doar câteva produse, deoarece fiecare are un rol bine stabilit. Spre exemplu cel mai studiat dar și căutat supliment o lungă perioadă de timp a fost creatina. Concentratele proteice sunt de bază în stimularea creșterii masei musculare, iar atâta timp cât suplimentele se combină cu toate cele 3 reguli menționate mai sus, impactul nu poate fi decât pozitiv pentru organism. Despre acest subiect am putea vorbi foarte mult, deoarece în acest moment pe piață există o multitudine de suplimente nutritive care satisfac o serie de nevoi ale consumatorilor, dar fiecare consumator în parte decide ce anume i se potrivește cel mai bine în funcție de țelul pe care dorește să îl atingă. Recomand tuturor celo care doresc să consume suplimente nutritive să se informeze înainte de a cumpăra pentru a putea face alegerea potrivită, sau să vină la magazinul nostru și putem purta o discuție din care stabilim împreună ce supliment s-ar plia cel mai bine pe sportul practicat, dar și pe obiectivele urmărite de aceștia.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
">
WordPress PopUp Plugin