27/10/2020

„Personalul NATO și forțele NATO sunt din multe națiuni, dar suntem o singură echipă””

Având în vedere creșterea incidenței COVID 19 în întreaga lume, secretarul general adjunct al NATO și fostul premier al României, Mircea Geoană, a transmis prin intemediul  True Story Project  următorul mesaj:

”NATO, împreună cu alte organizații internaționale, monitorizează îndeaproape focarul COVID-19 și toți aliații NATO au luat măsuri preventive. Ne-am angajat să ne protejăm personalul și să reducem la minimum riscul de infecție. NATO are în vigoare măsuri și planuri de continuitate a afacerilor, asigurând continuarea activității noastre esențiale. Salutăm eforturile Organizației Mondiale a Sănătății de a sensibiliza și de a oferi îndrumări asupra focarului. Punând în aplicare cele mai bune practici, am luat măsuri preventive la sediul NATO de la Bruxelles încă de la începutul crizei. Aceste măsuri includ suspendarea temporară a anumitor călătorii ale personalului și a vizitelor de grup și încurajarea personalului să lucreze de la distanță. Personalul militar al NATO rămâne vigilent și monitorizează orice impact potențial pentru trupele NATO desfășurate în operațiuni. În această etapă nu a existat niciun impact asupra operațiunilor noastre din întreaga lume. Această răspândire a Coronavirusului ne privește pe toți, iar în lumea interconectată de astăzi, provocările globale cer soluții globale. Personalul NATO și forțele NATO sunt din multe națiuni, dar suntem o singură echipă. În continuare sunt impresionat de cât de bine lucrează personalul nostru civil și militar împreună pentru a limita impactul virusului.”

NATO a luat deja măsuri preventive  pe baza îndrumărilor Organizației Mondiale a Sănătății, pentru a reduce riscul extinderii ulterioare a infecției. Acestea includ suspendarea temporară a anumitor călătorii ale personalului, încurajarea personalului să lucreze de acasă și suspendarea temporară a vizitelor de grup la sediul NATO din Bruxelles

Distribuie acest articol Oficial Media
Share