În această dimineață, la nivel național, efectivele Inspectoratului General al Poliției Române efectuează 172 de percheziții domiciliare și 14 acțiuni operative, în baza mandatelor emise de magistrați, pentru combaterea faptelor ilegale din domeniile: combaterea criminalității organizate, investigarea criminalității economice, investigații criminale și transporturi.
În ultimele 24 de ore, structurile Ministerului Afacerilor Interne au intervenit la 3.762 de evenimente, 2.438 dintre acestea fiind circumscrise menținerii ordinii publice, iar 1.324 circumscrise situațiilor de urgență. La nivelul structurilor de poliție au fost semnalate 827 de posibile infracțiuni, peste 23% dintre acestea fiind din oficiu. În baza probatoriilor administrate de polițiști în cauze penale aflate în lucru, în cursul zilei de ieri, s-au dispus măsuri preventive pentru 66 de persoane, iar în urma investigațiilor desfășurate au fost identificați 49 de autori în 40 de dosare penale cu AN, aflate în evidență. De asemenea, echipajele de poliție au depistat 19 persoane urmărite național sau internațional, față de care au fost dispuse măsurile legale. Polițiștii și jandarmii au prins în flagrant 145 de autori de infracțiuni, care au săvârșit 152 de fapte penale. În ultimele 24 de ore, polițiștii rutieri au continuat acțiunile care au vizat menținerea siguranței pe drumurile publice și prevenirea accidentelor grave de circulație. În urma abaterilor constatate, polițiștii rutieri au reținut 419 permise de conducere și au retras 262 de certificate de înmatriculare. Polițiștii și jandarmii au constatat 6.945 de contravenții pentru care au fost aplicate amenzi în valoare de peste 2,2 milioane de lei. Angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au efectuat 154 de controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență și au aplicat 524 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 309.500 de lei. Dintre misiunile pompierilor, cele mai multe (1.118) au fost pentru acordarea asistenței medicale de urgență, 58 pentru stingerea de incendii și 3 pentru descarcerare. Pe parcursul intervențiilor pompierilor au fost salvate 8 persoane. Piloții Inspectoratului General de Aviație au executat 10 misiuni aero-medicale, fiind salvate 9 persoane aflate în situații de urgență. În ultimele 24 de ore, niciun cetățean ucrainean nu a depus cerere de azil, în țara noastră. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.391 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională. De asemenea, din data de 18.03.2022 și până în prezent au fost emise 85.978 de permise de ședere pentru beneficiarii protecției temporare, 525 fiind acordate în ultimele 24 de ore. La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 31,5%. În ceea ce privește traficul prin punctele de trecere a frontierei, menționăm că, în ultimele 24 de ore, în țara noastră au intrat 17.630 de mijloace de transport și 66.671 persoane, dintre care 6.866 cetățeni ucraineni.
EXCLUSIVE BREAKING NEWS
Analiza unui sociolog: Guvernul Bolojan și pedepsirea săracilor. De ce să te bați cu bogații, mai bine tai de la mamele minore
„Atmosfera sfârșitului unei domnii”: Gheorghe Piperea asupra moțiunii de cenzură împotriva lui von der Leyen
Furtună devastatoare în Sinaia: Vântul a smuls acoperișuri, a doborât copaci și a blocat traficul
Partidul AUR a fost amendat cu 25.000 de euro pentru nerespectarea datelor cu caracter personal
Un ciclon mediteranean ar putea lovi România și Bulgaria dupa data de 9 iulie
Sinteza zilei. Cele mai importante evenimente naționale și internaționale, 3 iulie 2025
SPIRITUALITATE
Povestea incredibilă e medicului Ioan Boilă. Cum a reușit să trateze gratuit mii de oameni încă din anii 90
Sfaturi de viață de la Dr. Ioan Boilă: „Omul nu e doar un trup bolnav, ci un suflet care suferă”
Cum poți purifica energiile din locuința ta pas cu pas?
Proverbe japoneze. Fără oameni simpli, nu există oameni mari
Te ajutam sa faci bagajul!
SANATATE
Cum influențează stresul sănătatea mintală și fizică?
De ce scade producția de colagen odată cu înaintarea în vârstă și cum poți contracara acest proces
Cum te poate ajuta masajul feței și al gâtului în prevenirea bolilor neurodegenerative precum Alzheimer
Tratamente complementare și remedii naturale în sprijinul celor care luptă cu cancerul
Ziua Internaţională de Luptă Împotriva Abuzului şi Traficului Ilicit de Droguri
”O spun clar și ferm: toleranță zero pentru fraudarea concediilor medicale!”
URMARITI OFICIAL MEDIA PE CANALELE NOASTRE
AUTORII OFICIAL MEDIA
De ce ne sperie o VIATA NOUA? - Oana Grigore
Ce mai poti citi
Deputat Aurelian Cotinescu: ”Moțiunea AUR, SOS și POT a fost doar o încercare disperată de a arunca România în incertitudine”
Investiție în educație și eficiență energetică: Grădinița nr. 3 din Târgoviște va fi redeschisă în această toamnă
Facultatea de Științe Politice, Litere și Comunicare, Universitatea „Valahia” din Târgoviște – Admitere 2025