Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Peste 20 de primării din România au intrat în faliment. Viitorul este sumbru pentru restul anului

Guvernul a adoptat o Hotărâre de Guvern prin care acordă 17 milioane de lei din Fondul de rezervă bugetară pentru 19 comune, 1 oraș și 2 municipii. (Medgidia și Gheorgheni). Aceste UAT-uri deja și-au consumat bugetele pentru salarii și cheltuieli de funcționare, deși, inițial, la început de an, aveau bugetele construite pe tot anul în curs, anunță stiripesure.ro.

Peste 20 de primării din România au intrat în faliment

HOTĂRÂREA DE GUVERN

„Unitățile administrativ-teritoriale nu dispun de suficiente fonduri în bugetul propriu pentru a putea fi asigurată finanțarea pentru unele categorii de cheltuieli de strictă necesitate precum cheltuieli de funcţionare (salarii, iluminat public şi întreţinerea acestuia, salubritate, etc.), sentințe, cofinanțarea proiectelor, corecții financiare, cheltuieli de capital, cât şi alte cheltuieli neprevăzute.”, se arată în HG-ul adoptat de Guvern.

Peste 20 de primării din România au intrat în faliment

În general, o primă rectificare bugetară are loc în lunile iulie-august, și atunci Guvernul ajută primăriile aflate în dificultate. Este nefiresc ca o primărie să își fi consumat întregul buget de salarii după doar 6 luni trecute din anul 2023.

Viitorul este sumbru pentru locuitorii țării câtă vreme suntem la început de iunie. Se așteaptă ca UAT-urile să treacă prin mari probleme financiare în acest an și implicit aceasta să se resimtă în viața comunităților respective.

Manipularea diagnosticelor pentru profit. Marele scandal al asigurărilor de sănătate

Distribuie acest articol Oficial Media
Share