Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Peste 8700 de locuri sunt disponibile în toată țara la cursurile gratuite de inițiere oferite de Agenția Națională pentru Sport

Proiectul “HERCULES”, inițiat de Ministerul Sportului în vara anului 2022 și care oferă cursuri gratuite de inițiere în diferite discipline, pe durata vacanțelor școlare, a ajuns la cea de-a patra ediție.

Aceasta se va derula între 1 iulie și 6 august 2023, la nivelul întregii țări.

Copiii între 6 și 14 ani au la dispoziție peste 8700 de locuri și mai mult de 40 de discipline sportive, la cursurile gratuite de inițiere oferite de Agenția Națională pentru Sport prin cele 42 de direcții județene de sport.

 Obiectivul principal este acela de a-i deprinde cu practicarea sportului, pentru a fi mai sănătoși, dar și de a-i aduce mai aproape de performanță

“Ne dorim să atragem copiii către sport, iar HERCULES este un proiect care a crescut frumos și este așteptat și de cei mici, și de părinți, deopotrivă. Face parte dintre proiectele pe care Agenția Națională pentru Sport le va implementa în continuare, pentru că ne dorim să creștem baza de selecție pentru sportul de performanță și ne dorim, în același timp, o tânără generație mai activă și mai sănătoasă.

Acestea sunt unele dintre obiectivele noastre majore” a declarat  multipla campioană Elisabeta Lipă, noul  președinte al Agenției Naționale pentru Sport.

Resursele materiale necesare sunt puse la dispoziție de Agenția Națională pentru Sport, care a alocat și distribuit în acest sens către direcțiile subordonate, prin care se derulează proiectul, bugetul destinat cheltuielilor de organizare. Acesta însumează, pentru actuala ediție, aproximativ 900.000 lei.

 

 

 

Fiecare județ are propria ofertă de program, în raport cu resursele umane și facilitățile sportive existente la nivel local, fiind oferite cursuri de orientare, atletism, tenis de câmp, baschet, handbal, haltere, GO, gimnastică artistică, dans, natație și natație dizabilități, judo, fotbal și fotbal dizabilități, scrimă, volei, oină, tenis de masă, autoapărare, gimnastică ritmică, streetdance, majorete, karate, rugby și mini-rugby, box, lupte libere și greco-romane, tir cu arcul, arte marțiale, șah, Taekwondo, squash, gimnastică aerobică, chanbara, Wing Chun Kung Fu, jocuri aplicative, canotaj, radioamatorism, patinaj viteză role, echitație, kempo, ciclism, badminton și kendo.

Pentru implementarea și derularea proiectului, direcțiile județene de sport încheie diferite forme de colaborare instituțională cu cluburile departamentale din subordinea Agenției Naționale pentru Sport sau cu alte structuri sportive de la nivel local, pentru susținerea bunei desfășurări a cursurilor, în condiții de deplină siguranță.

Organizatorii urmăresc să le deschidă copiilor interesul pentru practicarea sportului și să stimuleze legitimarea lor în cadrul cluburilor departamentale ale Agenției Naționale pentru Sport.

Pentru recompensarea entuziasmului și a dorinței de a face sport, precum și a participării active și dedicate la proiect, copiii primesc tricouri și șepci inscripționate cu logo-ul proiectului, dar și mici surprize, precum și diplome de recunoaștere a meritelor sportive, care să le amintească de momentele frumoase ale întâlnirii cu HERCULES.

Locațiile de desfășurare a cursurilor și modalitățile de înscriere,  vor fi disponibile în scurtă vreme pe platforma creată în acest scop, la adresa: www.proiectulhercules.ro.

Mai multe informații se pot afla contactând direcțiile județene de sport de la nivel local.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share