Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Noi simulatoare pentru 13 centre de formare în asistență medicală din țară

Astăzi, 27 Iunie a.c. a avut loc evenimentul prilejuit de intrarea în dotare a celor 13 seturi identice de manechine destinate centrelor de formare paramedici din țară, achiziționate cu sprijinul Lidl România şi Fundația pentru SMURD.
La eveniment au participat secretarul de stat, șef al Departamentului pentru Situații de Urgență, dr. Raed Arafat, inspectorul general al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, general Dan-Paul Iamandi și directorul de comunicare și CSR Lidl România, Maria Mihai.
Achiziția celor 13 seturi de manechine este un pas important în promovarea și îmbunătățirea pregătirii paramedicilor şi voluntarilor SMURD din România. Fiecare set cuprinde o gamă largă de manechine specializate, care vor facilita simulările realiste și dezvoltarea abilităților necesare pentru intervențiile de urgență.
În cadrul acestei activități au fost prezentate tipul acestor complete, beneficiile oferite în procesul de pregătire a personalului paramedical, precum și alte informații de interes specifice domeniului.
Astăzi, 13 centre de formare în asistență medicală din țară (Bucuresti, Boldești (Prahova), Timiș, Sibiu, Mureș, Iași, Galați, Dolj, Dâmbovița, Constanța, Cluj, Argeș, Bihor) au fost dotate cu noi seturi de simulatoare pentru pregătirea paramedicilor.
Șeful DSU, dr. Raed Arafat a mulțumit Lidl România pentru sprijinul continuu acordat şi colegilor pentru implicarea de care dau dovadă și a declarat:  “Dotarea continuă cu astfel de echipamente este obligatorie pentru creşterea calității intervențiilor în situații de urgență, dar şi pentru creşterea nivelului de pregătire a paramedicilor. Ne bucurăm că, alături de partenerii noştri, am reuşit să aducem în centrele de formare noi simulatoare,  care nu existau până la acest moment în toate centrele şi mă refer, printre altele, la simulatorul de naştere care până acum exista într-un singur centru, dar şi noua variantă a simulatorului de traumă care poate recrea, prin intermediul unei tablete, mai multe situații.”
Aceste seturi de manechine vor ajuta la formarea viitoarelor cadre medicale din România, asigurând o pregătire cât mai realistă și eficientă, astfel încât să putem avea profesioniști bine pregătiți în situații de urgență.
Lidl România a alocat integral suma în valoare de 255.617,31 euro, necesară achiziționării acestor manechine
“Dezvoltarea serviciilor de intervenție în situații de urgență reprezintă una dintre direcțiile strategice de responsabilitate socială asumate de Lidl România, în care investim constant încă din 2015. La fel este și educația, indiferent că vorbim de accesul la educație, de educație formală, de dezvoltarea profesională continua a colegilor noștri din echipa Lidl sau de proiecte de educație informală.
Știm că dezvoltarea capacității de intervenție în situații de urgență nu poate fi făcută fără o pregătire riguroasă, pregătire care, la rândul ei are nevoie de resurse și de cele mai performante echipamente. Ne bucurăm să știm că am putut contribui la instruirea viitorilor paramedici și le mulțumim lor,  pentru că își doresc să contribuie la salvarea de vieți omenești și celor care îi vor forma și sunt deja pe teren,  pentru tot ceea ce fac zi de zi”, a transmis  Maria Mihai reprezentantul Lidl.
Distribuie acest articol Oficial Media
Share