Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Peste  munte-n  Gorj:  ”Dreptul la artă și cultură este unul universal”

Actorul Cuzin Toma, fondatorul festivalului „Film în Sat” vă invită la Peștișani (Gorj), unde până pe data de 6 august vor avea loc proiecții de film, concerte, ateliere și spectacole.

Deschiderea oficială a avut loc ieri  cu o  conferința de presă desfășurată la Centrul Turistic de Informare Peștișani, la care  au participat actorul Cuzin Toma, fondatorul festivalului, Irina-Margareta Nistor, curator, Rodica Mușat, director executiv, Cosmin Pigui, primarul stațiunii turistice Peștișani, și Cosmin-Mihai Popescu, președintele Consiliului Județean Gorj.

 

 

”Participanții sunt așteptați în fiecare seară la proiecții de film, românești și moldovenești, urmate de discuții cu regizori, producători și actori și moderate de criticul de film Irina-Margareta Nistor: Ramon, în prezența regizorului Jesús del Cerro și a actorului Pavel Bartoș, „Ghinionistul” (r. Iura Luncașu), în prezența actorului Gheorghe Visu, „Nunta mută”  în prezența regizorului și actorului Horațiu Mălăele, Boss, recentul thriller noir al regizorului Bogdan Mirică, în prezența actorului Cuzin Toma, precum și Carbon, în prezența producătorului Sergiu Cumatrenco. Programul filmelor este completat de o selecție de scurtmetraje românești.

 

„Horațiu Mălăele, unul dintre invitații speciali ai festivalului, va prezenta la Film în Sat one man show-ul „Sunt un orb”, care va purta publicul prin operele marilor poeți Marin Sorescu, George Topârceanu, Nichita Stănescu, Emil Brumaru și mulți alții, în timp ce „Doamne ferește”, spectacolul semnat de Lia Bugnar, aduce în fața publicului de la Peștișani actori remarcabili precum Cuzin Toma, Liliana Pană, Marin Grigore, Oana Pușcatu și Irina Rădulescu. Printre invitații speciali ai festivalului se regăsesc și actrițele Andreea Grămoșteanu, Ecaterina Ladin și Anca Dumitra“, au spus organizatorii,  în cadrul conferinței de presă.

 

 

”Festivalul de artă Film în Sat revine cu o nouă ediție pe meleagurile mele natale, în comuna de care ține Hobița, satul de baștină al lui Brâncuși. Peștișani este locul în care-mi sunt rădăcinile și locul în care am crescut, în care m-am dezvoltat ca om și individ în societate.

Față de anul precedent, vom avea și mai multe activități cultural-artistice gratuite pentru toți participanții! Îmi doresc ca de la ediție la ediție,  să putem oferi oamenilor mai multe lucruri frumoase, mai variate, astfel încât,  să le deschidem noi orizonturi și să le bucurăm sufletul și mintea.

Vreau să le mulțumesc tuturor colegilor mei actori care au răspuns invitației de a veni la Peștișani, dar și artiștilor, muzicienilor și oamenilor din industria filmului și a teatrului.  Dreptul la artă și cultură este unul universal, pentru toată lumea” a spus actorul  Cuzin Toma.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share