Petrecere de Mărțișor cu Daniel Iordachioae, pentru copiii din nordul județului Dâmbovița

Încă un eveniment excepțional a adus la un loc zeci de copii din nordul județului, la Satul Prunilor. Au participat micuți din Pietroșița, Moroeni, Runcu, dar și Fieni sau Pucioasa, care s-au distrat, au cântat, au dansat și au învățat să facă singuri mărțișoarele pe care le vor dărui de 1 Martie.

Atelierul de creație dedicat Mărțișorului a devenit un eveniment cunoscut deja. A doua ediție a evenimentului „Mărțișor pentru mama” a fost organizat duminică, la Satul Prunilor, din Dealu Frumos, de Ioana Popoviciu – o tânără care s-a întors în România după ce a stat 16 ani în Italia, iar aici a creat o adevărată comunitate a copiilor creativi. Una dintre marile surprize a fost un concert susținut de îndrăgitul artist Daniel Iordăchioae.

Cei mici au cântat melodiile împreună cu artistul și au dansat, fiind un public excepțional, chiar dacă erau la primul spectacol de acest fel. În „deschidere” au cântat copiii talentați din Pietroșița, așa cum deja se obișnuiește la evenimentele organizate aici. De fiecare dată se organizează concursuri de creație și toți participanții primesc premii, iar evenimentele sunt adevărate petreceri dedicate celor mici, făcându-i să se simtă mereu ca la bal. De această dată au avut și alte surprize, de care s-au bucurat: zâne, face painting, vată de zahăr și personaje din desenele animate.

Am vrut să dezvolt acest tip de evenimente și am reușit, în ultimii doi ani. Dacă acum trei ani, când am început să organizez ateliere de creație pentru copiii din Pietroșița, erau și restricții, eram și mai puțin cunoscută, după succesul pe care l-am avut au început să vină din ce în ce mai mulți, pentru că au văzut cât de frumos este și ce lucruri minunate învață să facă. Acum vin și unele mămici care ne ajută la organizare, iar comunitatea s-a format în jurul acestor evenimente. Anul acesta, fiind la a doua ediție a evenimentului de Mărțișor, am reușit să aducem la Satul Prunilor peste 100 de copii și toți s-au simțit extraordinar. Am reușit să-l aducem și pe îndrăgitul artist Daniel Iordăchioae, un prieten drag de-al nostru, care a făcut eforturi pentru a-i face fericiți pe copiii de la Pietroșița, Dealu Frumos, Moroeni și Runcu, spune Ioana Popoviciu, organizatoarea evenimentului.

Petrecerea de Mărțișor a fost găzduită de Satul Prunilor, o bază de cazare într-un ansamblu de vile din satul Dealu Frumos, din comuna Pietroșița, în nordul județului Dâmbovița, iar multe dintre aceste evenimente dedicate copiilor au fost organizate aici. Copiii din această zonă deja s-au obișnuit cu locul care a devenit un reper în activitatea lor din comunitate. Ioana i-a învățat să creeze obiecte decorative, lumănări parfumate, felicitări, mărțișoare, iar Alexandru Lupoiu, care are o florărie deja celebră la Fieni (Wolf’sFlowers), îi învață cum să facă aranjamente florale.

Comunicat de presă

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share