Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Valentin Calcan: Asta înseamnă să-ți pese de viitorul copiilor! Să le oferi o Școală de Ski!

Valentin Calcan, antreprenor și președintele Camerei de Comerț Dâmbovița, a transmis, pe pagina de facebook, un mesaj în care propune deschiderea unei școli de ski în Stațiunea Turistică Padina-Peștera, având la bază motivația de a le oferi copiilor șansa la o viață sănătoasă prin practicarea unui sport care are nevoie de un viitor și în România.

Fostul senator a dat ca și exemplu câteva imagini din Val-d’Isère, o importantă stațiune montană din estul Franței, situată în departamentul Savoie, în regiunea Ron-Alpi.

Valentin Calcan: Asta înseamnă să-ți pese de viitorul copiilor! Să le oferi o Școală de Ski!

”Să le oferi șansa la o viață sănătoasă.
Și dacă tot spunem că avem o Stațiune Turistică la Peștera-Padina, dacă tot spunem că avem Vârful Omu, Babele și Sfinxul în Moroeni-Dâmbovița, poate că ar trebui și noi să oferim o astfel de șansă copiilor noștri.
Eu nu am avut norocul prichindeilor din imagini, eu am făcut prima coborâre (cu muuuultă transpirație😬😄) nu la 3-5 ani ci la … 35 de ani. Dar, hai să dăm o șansă celor care acum sunt la școală în Moroeni, Pietroșița sau Runcu ori Fieni sau Târgoviște. De ce nu, poate și celor din Conțești sau Corbii Mari! Avem munte, avem zăpadă și avem mulți oameni deosebiți, instructori de schi performanți pentru multe generații de copii.
Lansez o invitație: Deaconescu Stefan, Doru Deaconescu, Sorin Constantin, Dan Suditu & Team, hai să facem o Școală de Ski pentru copii. Una adevărată, la Peștera. Numele-l propun eu: Club BuBu !
Proiectul pentru amenajarea primei pârtii de schi începători și săniuș, pârtie situată mai sus de Telecabina Peștera pe un teren de 60.000 mp este în avizare așa că, primul pas a fost deja făcut. Cum ar fi să trăim satisfacția unei competiții de ski alpin câștigată de un copil ce a pus clăparii prima dată la Club BuBu?”, a precizat Valentin Calcan.

Val-d’Isère în Topul statiunilor de schi din Franta, alături de Chamonix, Les Trois Vallées (Val Thorens, Courchevel, Méribel), Alpe d’Huez, Les Arcs, Paradiski

Situata in zona de schi Espace Killy, in apropierea de granita cu Italia, numita dupa campionul mondial Jean-Claude Killy, statiunea Val d’Isère este celebra pentru farmecul istoric alpin si traditional, cabanele elegante, bucataria de top, terenurile atractive si partiile variate. Nu mai vorbim de faptul ca statiunea se afla in Parcul National de la Vanoise, considerat a fi cel mai frumos parc din intreaga Franta, ceea ce ii transfera o unicitate aparte. Locul si-a conservat puternic amprenta evenimentelor sportive din trecut, aici desfasurandu-se Jocurile Olimpice de iarna din 1992.
Ofera 153 de partii, aflate la altitudini care depasesc 3000 de m, 42 de instalatii pe cablu modern, telecabine, teleschiuri, 150 de telescaune si doua snowparcuri. Infrastructura se dezvolta in fiecare an, cu aparitia de noi restaurante, pub-uri, cafenele, cluburi, baruri, tot ce isi poate dori un schior pentru a avea parte de o ambianta placuta si de o vacanta completa. Distractia nu se opreste doar la sporturile montane pentru ca turistii pot avea parte de nopti intense si de petreceri animate après ski.
Distribuie acest articol Oficial Media
Share