În ultimul weekend în care granița cu Republica Serbia mai este deschisă pentru cicloturism pe pista de biciclete de pe malul râului Bega, Primăria Comunei Otelec în colaborare cu Asociația My Banat îi invită pe timișoreni la un nou Picnic în Pusta Banatului!
Duminică, 22 septembrie, între orele 12,00 – 18,00, pe malurile Begăi vă veți bucura de muzică bună alături de Horea Crișovan, veți putea admira vasele ancorate în portul Otelec din Regatta Timișoara și veți avea ocazia să participați la diverse activități: drumeții pe malul râului sau plimbări cu bicicleta, atelier de sculptat linguri de lemn cu Cezar și Manuela Blînda de la LUN Design, Iohanisfeld, tururi ghidate prin sat alături de domnul Geza Molnar, sau pictură pe față.
Dar, mai ales, vă veți putea bucura de preparate locale și produse tradiționale. Alături de platourile cu untură întinsă pe pită de Foeni – oferite de organizatori tuturor celor prezenți – invitați speciali în acest an sunt membrii Asociației Femeilor “Zoruca 1333” din Sărcia, Serbia, care vor avea spre vânzare gustoasa plescavița. La aceleași standuri se vor afla și producători locali din comunitate care vor pregăti kurtos kolacs, supă de porumbei cu tăiței de casă, saramale în foi de viță de vie, rață pe varză dulce, plăcinte cu mere și dovleac, lapte covăsât și multe altele.
Un mic târg al producătorilor locali vă va oferi ocazia să cumpărați mere, brânză, lapte, fructe și legume din recoltele sătenilor.
Dacă nu ajungeți la eveniment pe pista de biciclete, puteți opta pentru un vaporaș pentru că Societatea de Transport Public Timișoara (STPT) asigură accesul la eveniment cu ajutorul unei ambarcațiuni. Îmbarcarea pe vaporașul S.T.P.T. va avea loc la stația Catedrala Mitropolitană, începând cu ora 8:00, iar plecarea este programată pentru ora 08:30. Returul din Otelec se va face de la ora 17:00, de la pontonul Otelec, doar pe baza biletului de îmbarcare. Costul biletelor tur-retur este de 50 lei pentru adulți, 20 lei pentru copii cu vârsta între 7-14 ani și gratuit pentru copiii sub 7 ani și sunt disponibile 45 locuri. Rezervarea locurilor se poate face la telefon 0740 318 101.
Iar dacă vă va plăcea atât de mult încât să vreți să mai rămâneți, aveți la dispoziție coturile amplasate de organizatori, în premieră, în campingul din livada de la vânători.
Picnic în Pusta Banatului este o manifestare aflată la a doua ediție ce se desfășoară în zona de pustă a județului Timiș, pe raza comunei Otelec. Scopul manifestării pleacă de la conceptul ideii de picnic și este acela de a pune în valoare patrimoniul natural și turistic al zonei de pustă a județului Timiș, prin evidențierea unor celemente care țin atât de tradiții locale și gastronomie, cât și de arhitectura caselor din satele comunei.
Eveniment care încurajează ieșirile în aer liber într-un mod responsabil, Picnic în Pustă vizează și o promovare integrată a turismului în areal prin includerea în manisfestare a componentei de transport durabil accesând atât pista de biciclete de pe malul râului Bega – care leagă Timișoara de comuna Otelec – cât și râul, ca și canal de navigare spre destinațiile din areal.
Picnic în Pusta Banatului este un proiect cultural finanțat de Consiliul Județean Timiș.
Jurnalist, scriitor, editor, terapeut
DACA TI-A PLĂCUT URMĂREȘTE PAGINA NOASTRA!!
EXCLUSIVE BREAKING NEWS
Marea Britanie vrea să mute în România zeci de migranți blocați pe o insulă secretă a Regatului Unit și a SUA
Trei femei au delapidat circa 4.000.000 de lei de la Teatrul Bulandra din București
Un avion Turkish Airlines a aterizat de urgență la New York după ce pilotul a murit în timpul zborului
Diana Șoșoacă este scoasă din cursa pentru alegerile prezidențiale. CCR i-a respins candidatura la Președinția României
Piperea: 1500 de lire au primit părinții pentru a-și testa copiii cu vaccinul Moderna
Polițiștii criminaliști au descins din nou la Spitalul Pantelimon. Au fost ridicate toate telefoanele mobile ale medicilor de la ATI
LIFE STYLE
Povestea unui medic care s-a vindecat de cancer. Legătura dintre cancer și stres
Doi medici vorbesc despre tratarea cancerului cu Zeolit – Un mineral cu o formulă unică de eliminare a metalelor grele din organism
Întrebări pe care să le adresezi copilului tău în loc de ”Cum a fost la școală?”
Bărbații amabili și carismatici în public, agresivi si duri cu familia
Când corpul ne vorbește prin durere sau diverse afecțiuni ne trimite mesaje din subconștient
DESTINATII
Festivalul Tocanului la Novaci
Ziua națională a gestronomiei și vinului românesc
Peştera Ialomiţei trece la programul de iarnă din 1 octombrie 2024
România și-a stabilit strategia pentru dezvoltarea turismului
Te ajutam sa faci bagajul!
SANATATE
Primul Institut de Menopauză, Andropauză și Longevitate se lansează pe 21 octombrie
Ai un somn agitat în ultima vreme? Află acum ce poți face pentru a dormi relaxat
Cum s-a vindecat de cancer o femeie din Cluj-Napoca. Tratamentul care i-a salvat viața
”Depistează.Tratează.Vindecă. Învinge cancerul de sân, pas cu pas!”
”Împreună putem găsi soluții și promova bune practici, astfel încât bătrânețea să fie frumoasă!”
La sfârșitul anului 2020, existau 7,8 milioane de femei în viață care au fost diagnosticate cu cancer la sân
URMARITI OFICIAL MEDIA PE CANALELE NOASTRE
AUTORII OFICIAL MEDIA
De ce ne sperie o VIATA NOUA? - Oana Grigore
Ce mai poti citi
Social democrații hunedoreni pornesc la drum cu oameni valoroși pentru viitorul Parlament
MILITARII CHEAMĂ SOCIETATEA CIVILĂ LA PROTEST CHIAR DE ZIUA ARMATEI!
Sănătoși în mod E.G.A.L.