Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Planetele si zilele saptamanii. Duminica, guvernata de SOARE

Duminica este o zi de odihnă și, în același timp, de sărbătoare. Spre deosebire de reținerea recomandată pentru ziua de sâmbătă, e bine ca acum, într-o zi guvernată de Soare, fiecare dintre noi să se comporte cât mai natural și să își manifeste personalitatea cât mai liber. Pentru un timp, e bine să redevenim copii, să ne jucăm, să ne bucurăm de lucrurile simple.

Ziua de Duminica guvernata de SOARE este ziua in care spiritele sunt hranite pe deplin. Este ziua in care este favorizata linistea sufleteasca si regasirea spirituala. Energiile solare sporesc potentialul si hranesc dorinta de a darui tot ce este mai nobil si frumos din sufletul fiecarei persoane. Este o zi in care trebuie sa ne petrecem timpul in sanul familiei si cu cei dragi. Albul este culoarea zilei de Duminica.

Citește și: Soarele ne schimbă dispoziția și comportamentul

Nascut Duminica

Persoanele născute în zi de duminică sunt guvernate de Soare, au firi generoase, blânde şi luminoase.

Sunt ambiţioase şi au mereu câte un plan de dus la bun sfârşit, au însă şi o anumită aroganţă, determinată chiar de planeta care le conduce sau influenţează destinul.

Îşi respectă cuvântul dat şi prietenii au încredere în ei, ştiu că nu vor fi abandonaţi niciodată.

Le place să fie în centrul atenţiei, precum Soarele, sunt veseli, joviali şi uneori, impulsivi.

Li se potrivesc posturile de conducere chiar şi pentru faptul că reuşesc să atragă atenţia celor din jur, reuşesc să ţină în frâu o mulţime de oameni, să ţină discursuri şi să decidă.

Pot fi manageri, directori, pot lucra la bursă, în turism sau în politică, pot deveni chiar preşedinţi de ţară.

Sunt mândri, orgolioşi, dar în viaţa personală sunt loiali familiei şi reuşesc să-i încălzească pe cei din jur.

Pentru că Soarele guvernează ziua de duminică, eşti jovial, sincer, vesel, vorbăreţ, încrezător în forţele proprii.

Oamenii îşi doresc compania ta, mai ales că, spre deosebire de mulţi, eşti un om de cuvânt, care duce mereu la bun sfârşit ceea ce îşi propune sau afirmă.

Deşi eşti protector cu cei din jurul tău, există momente în care devii foarte impulsiv şi te exteriorizezi vulcanic. Cu toate astea, momentele de supărare îţi trec la fel de repede precum apar.

In traditia crestina, duinica mai este numita si “Ziua Domnului”. Se spune din batrani ca Sfanta Duminica locuieste dincolo de Apa Sambetei, fiind imbracata in straie albe imaculate pentru ca ei nu ii este dat sa munceasca sau sa se murdareasca.

Ziua de duminica este o zi a vindecarii, a ascensiunii spirituale si a reusitei. In acelasi timp, Sfanta Duminica este considerata facatoare de minuni.

In numerologie, Soarele este asociat numarului 1 sau al punctului originar din care s-au nascut toate lucrurile. Cercul spiritului este pretutindeni în jurul acestui punct, protejandu-l. Forma este perfectă, nu are nici început şi nici sfârşit, fiind un simbol al infinitului. În tema natală, Soarele reprezintă spiritul individului, personalitatea sa de bază, calităţile masculine, voinţa, vitalitatea, dragostea şi creaţia, simbolul tatălui.

Prin intermediul Soarelui noi ne  personalizăm experienţele, avem un sens al conştiinţei “ EU”. Acesta determină ce este mai important în fiecare dintre noi. De aceea Soarele este realitatea noastră pe care este posibil sa o înţelegem superficial.

In tema natala, Soarele simbolizeaza spiritul individului, personalitatea sa de baza, (latura care trebuie sa se dezvolte in aceasta existenta fiind reprezentata prin Ascendent ), calitatile masculine, vointa, vitalitatea, dragostea si creatia. Reprezinta ziua si constientul si arata Eul superior, sau Eul Christic.

Cuvintele cheie: viata, dragoste, creatie, energie vitala, barbatul, pozitiv, plus, tatal, foc, caldura, spirit, ego, egoism, egocentrism, orgoliu, glorie, mandrie, lumina, radiatie, stralucire.

Semnifică : ziua, conştientul, ziua de duminică, puterea, căldura, vitalitatea, voinţa, personalitatea de bază, charisma, bărbatul, energia yang

Citește și: Adevaruri ascunse despre puterea vindecatoare a soarelui

Guvernează : zodia Leu, casa V, culoarea galben, metalul aur.

Plante guvernate : rozmarin, orez, nuc, muşeţel, dafin, crizantemă, şofran, viţa de vie.

Fizic : acţionează asupra inimii, coloanei vertebrale, ficatului, splina, pancreas, echilibrului termic, văzului.

Funcţia sa este în raport cu latura superioară a psihismului stimulând capacitatea de sinteză.

  Element: foc

  •   Tipul solar are succes in meseriile: director, sef, administrator, maistru, oftalmolog, bijutier, militar.
  •   Aspecte guvernate: afirmarea, realizarea, onoarea, speranţa, realizarea, faima, lumina, succesul, promovarea, superioritatea, mândria, creativitatea, puterea, energia, autoritatea, tatăl, şeful, preşedintele, (pentru femei) soţul, perioada 21-28 ani.
  •   In astrograma natală simbolizează: personalitatea de bază a omului, calităţile masculine, voinţa, vitalitatea, dragostea părintească, puterea de a crea.
  •   Interpretarea astronomică: Soarele este centrul sistemului nostru planetar. In astronomie Soarele este o stea. Are culoarea galbena. Se estimează că ar avea o vechime de cca 4,6 miliarde de ani, iar acum s-ar afla la jumatatea vieţii sale. In prezent, Soarele se află într-o fază în care nici nu se contractă, nici nu se dilată. Peste aproximativ 5 miliarde de ani (cand hidrogenul se va fi transformat complet în heliu), va intra în faza de giganta rosie.
  •   Mitologie: Soarele este personificat în multe mitologii: grecii îl numesc Helios pe când romanii îi ziceau Sol. In Grecia antică era personificat de Apollon, zeul stralucitor al muzicii şi al vindecarii – fratele geaman al Dianei; Ra in motologia Egiptului antic

În comparaţie cu Pământul, Soarele este gigantic, volumul său fiind de 1.300.000  mai mare decât al Terrei. El singur constituie mai mult de 99% din masa sistemului nostru planetar. Soarele se învârte în jurul nucleului galactic, antrenând astfel cu el întregul nostru sistem planetar. El se roteşte în jurul centrului galaxiei noastre în 200-250 milioane de ani.

În Soare nu există nimic solid sau lichid, toată materia solară este în întregime în stare gazoasă. Temperatura de suprafaţă a soarelui nostru este de aproximativ 6.ooo grade K,  iar cea din atmosfera sa, de peste un milion grade Kelvin.

Planetele și zilele săptămânii. Ziua de Luni guvernata de LUNA are si reputatia de zi a inceputurilor. Actiunile incepute Lunea au continuitate pe tot parcursul saptamanii. Energiile Lunii creeaza o legatura More…

În ziua de miercuri, aflată sub influența lui Mercur, sunt favorizate activitățile intelectuale, precum și cele care presupun comunicare. E ziua potrivită pentru organizarea unor ședințe, consilii, conferințe, More…

Planetele și zilele săptămânii – Sambata, guvernata de SATURN Sâmbăta e o zi a austerității, în care e bine să rămânem rezervați, interiorizarea devenind cuvântul de ordine. Practic, putem folosi More…

Venus este a doua planetă de la Soare şi al doilea cel mai luminos corp ceresc din timpul noptii, după Lună. Această planetă a fost denumita după zeiţa romană a dragostei şi frumuseţii, Venus. Este More…

Marţea, în care planeta Marte își exercită din plin influența, trebuie rezervată pentru activitățile care presupun un consum mare de energie, inclusiv fizică. Acum trebuie desfășurate muncile cele mai More…

Joi este guvernat de Jupiter, supranumit si “Marele Benefic”, fiind considerata cea mai norocoasa zi din saptamana. In traditia poporului roman, Sfanta Joi protejeaza holdele, fereste oamenii de catastrofe More…

Distribuie acest articol Oficial Media
Share